У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Порівняльні аспекти розвитку венчурного інвестування в Україні та закордоном

     

      Історія виникнення та розвитку венчурного капіталу засвідчує що сучасне постіндустріальне суспільство значною мірою було побудоване завдяки венчурному капіталу. Провідні країни західної Європи та США перейшли на шлях інноваційного розвитку і тривалий час показують економічну сталість розвитку інноваційної сфери, а тому, залишаються лідерами за рівнем економічного зростання в світі. Саме тому, доречним є вивчення процесів розвитку венчурного бізнесу в країнах Європи та США.

      Безумовним лідером на світовому ринку венчурного капіталу є Сполучені Штати Америки, питома вага яких в загальному обсязі світових венчурних інвестицій сягає 50 %, що є цілком логічним, адже саме у США є зародився венчурний бізнес. Щодо країн Західної Європи, то до початку 1980-х рр. вони значно відставали від США за загальним обсягом мобілізованого та розміщеного венчурного капіталу, а вже на початку 1990-х рр. навіть випередили американців завдяки цілеспрямованій державній підтримці даної сфери. Вже в середині 1990-х рр. світовий ринок венчурного капіталу за обсягами перевищував 100 млрд. дол. Лише за один 1996 рік нові інвестиції венчурного капіталу складали близько 10 млрд. дол. в США та майже 8 млрд. дол. у Європі [53].

      У другій половині ХХ ст. саме венчурний капітал, що значно відрізняється від традиційних інвестицій став базисом, який сприяв реалізації найбільших науково-технічних нововведень в галузі обчислювальної техніки, мікроелектроніки, інформатики, біотехнологій та інших наукомістких галузях виробництва.

      У процесі венчурного інвестування провідну роль відіграють венчурні фонди. Вони виступають посередниками між інвесторами та підприємствами з високим потенціалом, які за інших обставин ніколи не зацікавили б традиційних інвесторів чи інших фінансових посередників. Завдяки такому синтезу на ринку з’являється нова інноваційна продукція, яка підвищує можливість використання інноваційного потенціалу країни.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.