У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Переваги венчурного інвестування в забезпеченні фінансової безпеки України

     

      Протягом ХХ ст. значно зросла увага вчених до питань взаємозв’язку між фінансовою системою, фінансовими ресурсами та економічним зростанням. Значна кількість авторів у своїх дослідженнях доводять, що фінансова система впливає на економічне зростання, але проблема полягає у визначенні каналів впливу, тобто яким чином і за рахунок чого відбувається цей вплив. Так, дослідження Р. Раджана і Л. Зінгалеза [212] свідчить про те, що високий рівень розвитку фінансової системи особливо сприяє розвитку нових фірм і що розвиток фінансових ринків та інститутів значно прискорює зростання наукоємних галузей, таких як фармацевтика та обчислювальна техніка, яким необхідно довгострокове зовнішнє фінансування. Причому, в першу чергу цьому сприяє ринок акцій.

      Дослідження діяльності окремих компаній у роботі А. Деміргуч-Кунта і В. Максимович [197] показали, що більш швидкими темпами розвиваються компанії в тих країнах, де доступніше зовнішнє фінансування. Загалом ці роботи демонструють позитивний зв’язок між фінансовим та економічним розвитком.

      Результати спільного дослідження Левіна, Т. Бек і Н. Лоайза [200] пояснюють вплив розвитку фінансових посередників на норму заощадження, інвестиції та продуктивність праці. Проаналізувавши дані по 63 країнам за період 1960-1995 рр. дослідження не підтвердили наявності стійкого зв’язку між розвитком фінансових посередників, з одного боку, інвестиціями і нормою заощадження приватного сектору – з іншого. Проте було виявлено статистично значимий зв’язок між розвитком фінансових посередників і зростанням реального ВВП на душу населення і продуктивністю праці.

      Отже, варто зазначити, що фінансова система більшою мірою впливає на економічне зростання не через обсяги заощаджень, а через якість використання фінансових ресурсів шляхом впливу на ефективність перерозподілу цих заощаджень. Таким чином, для розвитку економіки важливішим є не обсяг внутрішніх коштів, а характер їх використання, тобто фінансові ресурси впливають на економічний розвиток шляхом формування мотивів поведінки економічних суб’єктів та механізми контролю використання ресурсів, пов’язуючи таким чином економічну поведінку з економічною ефективністю.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.