У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Методичне забезпечення здійснення безготівкових розрахунків в банках України

     

      Методологічне керівництво організацією здійснення безготівкових розрахунків у банках здійснює Національний банк України, який з урахуванням загальноприйнятих у міжнародній практиці принципів та стандартів, чинного законодавства України встановлює єдині правила безготівкових розрахунків в банках на базі комплексної автоматизації та комп’ютеризації. Національний банк України розробляє та затверджує Нормативні документи з питань організації безготівкових розрахунків.

      Нормативний акт Національного банку України – це офіційний документ, юридична форма його правотворчої діяльності [55, с.152]. Він містить правові норми з основних питань банківської діяльності, регулює відносини в межах банківської системи та містить визначені правила її діяльності. Нормативний акт є обов’язковим для виконання усіма банками, а також юридичними та фізичними особами під час здійснення банківських операцій.

      Нормативні акти Національного банку видаються у формі постанов Правління Національного банку. Інструкції, положення, правила нормативного характеру затверджуються постановами Правління Національного банку України, вони не можуть суперечити законодавству України і не мають зворотної сили. Якщо нормативні акти регулюють правовідносини, суб’єктами яких є фізичні особи, то вони підлягають державній реєстрації згідно із законодавством України. Набувають чинності нормативні акти Національного банку у визначений ним термін, але не раніше дня прийняття, крім тих, що підлягають державній реєстрації та набувають чинності в терміни, визначені законодавством України.

      Так Постановою правління Національного банку України від 21.01.2004 року № 22 затверджено Інструкцію про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті, яка визначає основні методологічні засади здійснення безготівкових розрахунків. В Інструкції відображаються основні засади організації безготівкових розрахунків, класифікаційні ознаки та класифікація безготівкових розрахунків. Це дає змогу зробити висновок про те що організація здійснення безготівкових розрахунків в банках України являє собою складну систему.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.