У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Обмін правами

     

      Останньою сучасною формою обміну, яка залишилась поза нашою увагою є обмін правами. І оскільки категорія «право» є основною саме для правників, то логічно буде поглянути на неї спершу крізь призму їх розуміння.

      В сучасній юридичній науці немає єдиного універсального розуміння даної категорії [77, с.76; 94, с.48], однак в теорії розрізняють і дають визначення об’єктивному та суб’єктивному праву. В об’єктивному сенсі право – це сукупність юридичних норм, сформульованих та зовнішньо виражених в різних офіційних актах держави (конституціях, кодексах, законах, постановах тощо) [153].

      Суб’єктивне ж право – це гарантований законом ступінь можливої (дозволеної) поведінки громадянина, тобто дане право окреслює межі індивідуальної свободи особистості [153, 51, с. 809].

      З даних вище визначень витікає, що обмін об’єктивними правами не може мати місце через природу даних прав, але вони стають підґрунтям для виникнення суб’єктивних прав, які, в свою чергу, і можуть стати об’єктами обміну, бо повністю залежать від волі їх власника. Суб’єктивні права мають складну структуру, яка, на нашу думку, і визначатиме особливості форм обміну правами. Розглянемо її.

      Немайнові права – це суб’єктивні права, яким властиві наступні ознаки: по-перше, вони не мають економічного або майнового змісту, тобто їм властива єдина неекономічна природа, а саме вони утворюються у духовній сфері життя суспільства. Вони виникають у людини з народження, одні – внаслідок самого факту фізичної появи на світ, інші – в результаті того, що людина, яка народилась, існує в певному соціумі; по-друге, мають абсолютний характер, тобто змістом особистих абсолютних правовідносин є суб’єктивні особисті права і відповідні обов’язки. Цим правам (на ім’я, честь, гідність) відповідають обов’язки інших осіб не порушувати, поважати їх; по-третє, складаються з приводу особливої категорії об’єктів – немайнових благ, які неможливо відокремити від конкретної особи, а тому вони мають особистий характер, що визначає їх єдину функціональну властивість – не товарність.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.