У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Основні напрями вдосконалення видів і методів мотивації праці на підприємстві

     

      Мотивація пов'язана з конкретним типом особистої активності, діапазоном активності, які обумовлюють тактику та стратегію поведінки. Тому вкрай важливим є вивчення тих соціальних та функціональних характеристик робітника, які визначають характер, способи та форми трудової поведінки, від яких в значній мірі залежить ступінь напруженості та інтенсивності соціальних зв?язків. Саме від того, наскільки ефективно мотивовані робітники до досягнення результатів праці, залежить виконання виробничих планів та програм.

      На практиці майже неможливо розмежувати вплив тільки внутрішніх чи тільки зовнішніх мотивів. В одних випадках дії людини можуть бути породжені переважно внутрішньою мотивацією, а в інших — переважно зовнішньою. Може бути і так, що спонукальні дії одночасно породжуватимуться обома системами мотивації. Відсутність чіткого розмежування внутрішньої і зовнішньої мотивацій не знижує, а, навпаки, підвищує значення їх аналізу, моніторингу в практиці менеджменту персоналу. Адже змінити поведінку людини, активізувати її дії менеджмент може, спираючись передусім на зовнішній тип мотивації, який, однак, має породжувати певну внутрішню мотивацію

      Отже, для того, щоб проаналізувати поведінку людини, а саме виявити, які потреби носять рушійний характер та виявляють найсильніший вплив на її поведінку в процесі трудової діяльності, необхідно розглядати вплив тих чи інших факторів (як зовнішніх, так і внутрішніх) як цілісну систему. Формування поведінки окремої особистості здійснюється під впливом дії сукупності мотивів, незалежно від природи їх походження. Іншими словами в основі нашої поведінки лежить певний мотиваційний механізм.

      Мотиваційний механізм варто розглядати як упорядковану сукупність мотивів досягнення складної мети. Ефективний механізм мотивації може бути створений в умовах вільного вибору кожною людиною потрібних їй видів і форм діяльності.

      При розгляді мотиваційного механізму як комплексного засобу досягнення якоїсь цілі, можна припустити, що структура і складність мотиваційного механізму адекватні структурі і складності цілей. Тому його формування, як і формування інших механізмів, що складають комплексний механізм керування, доцільно здійснювати, дотримуючись ряду системних принципів. Розглянемо ці принципи мотиваційного механізму.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.