У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Економічна і соціальна сутність мотивації персоналу

     

      Основна діяльність людини – це праця, що займає, як мінімум, третину доро-слого самостійного життя. Ряд етапів трудового життя людини охоплює більш ран-ні і пізні періоди його життя (вибір професії, трудове і професійне навчання, пере-дача трудового досвіду в родині, використання професійної допомоги інших людей і т.д.). Стає очевидним, що праця, а отже, і всі питання з нею пов'язані мають велике значення для будь-якої людини і завжди знаходяться в полі уваги. Результати, досягнуті людьми в процесі роботи, залежать не тільки від знань, навичок і здібно-стей цих людей. Ефективна діяльність можлива лише при наявності в працівників відповідної мотивації, тобто бажання працювати. Позитивна мотивація активує зді-бності людини, звільняє його потенціал, негативна мотивація гальмує прояв здіб-ностей, перешкоджає досягненню цілей діяльності [30, С.245].

      Найбільш важливим елементом продуктивних сил і головним джерелом роз-витку економіки є люди (трудовий потенціал), їх майстерність та мотивація до гос-подарської діяльності. На думку науковців трудовий потенціал – це сукупна чисельність громадян працездатного віку, які за певних ознак (стан здоров’я, психофізіологічні особли-вості, освітній, фаховий та інтелектуальні рівні, соціально-етнічний менталітет) здатні та мають намір провадити трудову діяльність.

      Згідно з твердженням багатьох економістів трудові ресурси – це частина працездатного населення, що за своїми віковими, фізичними, освітніми даними ві-дповідає певній сфері діяльності. На рівні суб’єкта господарської діяльності трудові ресурси визначаються персоналом або кадрами.

      В економічній літературі поняття персонал (кадри) підприємства визначаєть-ся, як сукупність постійних працівників, що отримали необхідну професійну під-готовку і забезпечують господарську діяльність. Крім постійних працівників, в го-сподарській діяльності можуть брати участь й інші працездатні особи [24, С.114].

      Усі працівники, які своєю працею беруть участь в господарській діяльності підприємства, на основі трудового договору (контракту, угоди), а також інших форм, що регулюють трудові відносини працівника з підприємством, становлять його трудовий колектив.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.