У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Сутність, склад та класифікація ресурсів економічних організацій

     

      Споживча кооперація України та її невід’ємна складова – кооперативна торгівля, переживають сьогодні далеко не найкращі часи. Спираючись на властивий їй запас соціальної живучості, вітчизняна споживча кооперація пройшла складний історичний шлях, сягнувши піку свого розвитку в другій половині 80-х років ХХ-го століття. Однак відразу за тим, – у 90-х роках, споживча кооперація, як і вся економіка країни, зазнала руйнівних процесів трансформаційного спаду, що мав місце в період переходу від командно-адміністративної системи господарювання до економічної системи ринкового типу. Нині відбувається її поступове відродження, що в першу чергу закономірним чином проявляється в активізації комерційної сфери. У зв’язку із цим нині особливої актуальності набула проблема теоретичного обґрунтування сучасних методик, практичних розробок і рекомендацій щодо формування і розвитку ресурсів кооперативних організацій з метою надання останнім бажаного динамізму в їх діяльності і соціальній місії. Академічною основою сучасної ресурсної теорії розвитку підприємства слугують ідеї і теоретичні концепції видатних представників економічної науки – А. Сміта, Д. Рікардо, Т. Мальтуса, Дж. Міля, Ж.-Б. Cея, А. Маршалла, Дж. Кларка, Й. Шумпетера, Р. Коуза та ін. Вагомий внесок у теорію ресурсів здійснили також провідні фахівці у галузі теорії організації, стратегічного менеджменту, маркетингу, логістики.

      Питання використання окремих видів ресурсів економічних організацій та їх ресурсного потенціалу загалом знайшли широке відображення у працях вітчизняних, російських і західних науковців: І. Ансоффа 4, Дж. Барні 172, Б. Вернерфельта 174, В. Гавви 27, О. Градова 169, О. Карпової 50, Н. Краснокутської 57, Є. Лапіна 61, І. Отенко 95, Е. Пенроуз 173, Є. Попова 104, А. Садекова 120, В. Чечіна 160 й ін.

      Однак аспекти формування й оцінки ресурсів організацій споживчої кооперації, в тому числі і кооперативної торгівлі, висвітлені у наукових публікаціях недостатньо. Частково вони віддзеркалені у теоретичних працях В. Апопія 82, С. Бабенка 9, Ф. Горбоноса 28, В. Зіновчука 43, М. Маліка 64, В. Єрмакова 37, Г. Єфремової 39, О. Ісаєнко 45, О. Клименко 52, А. Мазаракі 25; 62, І. Маркіної 65, Р. Мєшечкіної 72, К. Раїцького 113, А. Семенова 123, Л. Снітко 128, В. Теплова 140, A. Фрідмана 157, Т. Храмцової 158.

      Існуючі наукові дослідження висвітлюють різні погляди їх авторів щодо пояснення природи ресурсів підприємств, розуміння їх структури і функцій, характеру взаємодії і ролі у відтворювальному процесі. Однак не дивлячись на відносну розробленість ресурсної проблематики, теоретичної довершеності і практичної спрямованості їм явно бракує. Особливо це помітно в частині аналітичного забезпечення діяльності кооперативних торгових організацій. Недостатня розробленість теоретичних положень і практичних рекомендацій щодо формування й оцінки ресурсів кооперативних організацій зумовили необхідність написання даної роботи. Провідне завдання, яке ставить перед собою автор у підрозділі 1.1 – проаналізувати найважливіші теоретичні положення, що характеризують діяльність сучасних економічних організацій з метою уточнення існуючого понятійно-термінологічного апарату та подальшого його використання в означеному і наступних розділах дисертації.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.