У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Ефективність формування і використання ресурсів основного капіталу

     

      Як вже неодноразово наголошувалось раніше, базовим забезпечуючим компонентом діяльності кооперативних організацій є основний капітал, частка якого складає в структурі ресурсів абсолютної більшості РСТ/РСС понад 2/3 вартості сукупних ресурсів. Формування і використання даного ресурсу на рівні організацій має свої особливості, зумовлені переважно його матеріально-речовим змістом та амортизаційним механізмом відшкодування.

      Протягом досліджуваного періоду розмір та питома вага основного капіталу в кооперативних районних організаціях області постійно знижувались (дод. А, табл. А.1). У 2009 р. спостерігалось його незначне зростання в порівнянні з попереднім роком. У цілому, за 2005-2011 рр. у переважній більшості районних організацій (19 із 21 РСТ/РСС) питома вага основного капіталу знижувалась, що відповідно сприяло зрушенням частки інших двох компонентів – оборотного капіталу та трудових ресурсів. При цьому, у переважній більшості організацій (11 із 10 РСТ/РСС) мали місце зміни на користь більшого зростання частки оборотного капіталу.

      Зменшення частки основного капіталу та зростання частки оборотного капіталу в умовах, що супроводжували господарську діяльність РСТ/РСС у розглядуваному періоді, автор не схильний характеризувати лише як суто негативне явище. Такі зрушення можуть мати і позитивні наслідки, якщо сприяють підвищенню мобільності в діяльності кооперативних організацій, провідною галуззю діяльності яких є торгівля. Тому такі зрушення можуть розглядатись і як прояв тенденції формування характерної для організацій сфери товарного обігу структури ресурсів, в яких переважають мобільні активи. Однак, це не виключає регулювання обсягу та структури ресурсу.

      У Кіровоградській ОСС станом на кінець 2011 р. найбільша вартість основного капіталу спостерігалась у Бобринецькому і Новоархангельському РСТ – 4 032,0 тис. грн та 3 453,2 тис. грн відповідно, а найменша – у Вільшанському РСС – 248,2 тис. грн, що є цілком порівняним з масштабом цих організацій (рис. 2.4).

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.