У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Методичні аспекти відображення заборгованості в системі рахунків бухгалтерського обліку: стан та напрямки вдосконалення

     

      Рахунки бухгалтерського обліку є способом економічного групування господарських операцій за економічно однорідними ознаками з метою систематичного контролю за наявністю й змінами засобів та їх джерел в процесі господарської діяльності. Тобто бухгалтерські рахунки дозволяють відобразити не тільки початковий та кінцевий стан, але й самі зміни об’єктів обліку в результаті господарських фактів, що відбулись. Як відомо, рахунки відкриваються на кожний вид активу, зобов’язання та капіталу, а також доходів та витрат (з їх допомогою виявляється та розподіляється фінансовий результат).

      Факти господарської діяльності, які покладені в основу побудови всієї системи бухгалтерського обліку, відображаються за допомогою подвійного запису на рахунках. Тобто бухгалтерський облік, який фіксує в документах первісні дані є частиною загальної системи, за допомогою якої господарюючі суб’єкти та управлінці мають змогу приймати адекватні та дієві управлінські рішення щодо подальшої діяльності підприємства. Одним з найголовніших завдань ефективного управління підприємства є недопущення прострочення термінів платежу та недоведення заборгованості до стану безнадійної.

      Удосконалення системи рахунків бухгалтерського обліку є, безперечно, дуже важливим, і існує нагальна потреба у вирішенні цих питань, особливо щодо рахунків для відображення інформації про розрахунки та заборгованість. Саме тому багато науковців у минулому та в теперішній час розглядають ці проблемні питання, а саме: Ф.Ф. Бутинець, М.В. Дембінський, В.Ф. Палій, Т.Н. Малькова, М.Ю. Медведєв, Є.Є. Сіверс та інші. Проте більшість проблем залишається невирішеною до теперішнього часу.

      Система рахунків представляє собою групування рахунків за економічно однорідними ознаками для відображення в обліку фактів господарської діяльності. Отже, елементом системи є кожний рахунок, тому що система є вибором та поєднанням сукупності рахунків, необхідних для бухгалтерії будь-якого підприємства, з метою обліку.

      Таким чином рахунок є частиною облікової системи, а сама система – це набір елементів та взаємозв’язків між ними. Отже, кожний рахунок – це елемент системи. Загальною моделлю системи є бухгалтерський баланс, тим самим кожний рахунок є частиною балансу. Одночасно кожен рахунок пов'язаний з іншими рахунками. Цей взаємозв’язок рахунків здійснюється за допомогою бухгалтерських проведень (контировок). Кожна контировка підтримує та зберігає баланс.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.