У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Розробка організаційно-педагогічної системи виховання духовних якостей студентів засобами естетичного середовища університету

     

      Організаційно-педагогічна система виховання духовних якостей студентів засобами естетичного середовища базується на ідеї цілісності педагогічного процесу, на розумінні духовності як системної характеристики людини, її життєвого світу, буття в цілому (І. Степаненко, І. Бондаревич), як ціннісно-смисловий стрижень особистості, в якому органічно поєднується мотиваційно-вольовий, емоційно-почуттєвий, інтелектуально-рефлективний, вчинково-діяльний компоненти.

      Ми виходимо з того, що духовність визначається категоріями "образ", "символ", "знак", "текст", "значення", "цінності". Духовність є найвищою ознакою ціннісної характеристики людини, духовність формується завдяки культурі, в культурі, в культурному середовищі, частиною якого є естетичне середовище. Отже, домінуючими характеристиками духовності є: культура, цінності, цінності духовні, художні образи, символи, тексти.

      У розділі доведено, що розроблена нами організаційно-педагогічна система сприяє набуттю студентською молоддю естетичного, ціннісно-духовного досвіду, а також розвитку культурно-естетичної самосвідомості, як необхідної основи для виховання духовних якостей особистості. При розробці організаційно-педагогічної системи виховання духовних якостей студентів засобами естетичного середовища університету були використані аксіологічний, культурологічний, системний і особистісно-діяльнісний підходи, на основі яких провідними духовними якостями студентської молоді є такі: здатність до засвоєння, розуміння і аналізу фактів науки, явищ природи, мистецтва та критичного мислення; здатність до сприйняття та прояву доброти, милосердя, любові, совісті, відповідальності; здатність до сприйняття, оцінювання та творення прекрасного; гуманістичне світовідношення; віра. Ми виходили з того, що саме ці якості найбільш ефективно виховуються в естетичному середовищі університету.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.