У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Теоретичні підходи до формування інвестиційного середовища в Україні

     

      Інвестиційне середовище будь-якої соціально-економічної системи є важливою умовою забезпечення розгортання економічних процесів, а рівень його сформованості виступає вагомою передумовою подальшого соціально-економічного розвитку країни та її регіонів, визначає темпи та масштаби трансформаційних процесів, формує засади конкуренції між суб’єктами господарювання. Сталий розвиток кожного регіону окремо та країни в цілому, зростання їх економічного потенціалу, підвищення життєвого рівня населення залежить від багатьох факторів, серед яких варто виокремити найбільш вагомі: посилення економічної самостійності регіонів, створення сприятливих умов для їх соціально-економічного розвитку; формування інвестиційної привабливості суб’єктів господарювання. Проте саме рівень сформованості інвестиційного середовища в умовах посилення розвитку конкурентних відносин, подальшого розгортання процесів глобалізації, а також характер та особливості процесу інвестування перетворюються у провідні фактори економічного та технологічного зростання держави.

      Поняття «інвестиційне середовище» безпосередньо пов’язане з поняттям «інвестиції». Традиційно під поняттям інвестицій розуміють перш за все господарську операцію, що передбачає придбання основних фондів, нематеріальних активів, корпоративних прав та цінних паперів в обмін на кошти або майно, при цьому інвестиції поділяють на капітальні, фінансові та реінвестиції.

      У широкому трактуванні інвестиції являють собою вкладення капіталу з метою подальшого збільшення. Інвестиції мають фінансове та економічне визначення. За фінансовим визначенням, інвестиції — це всі види активів (коштів), що вкладаються в господарчу діяльність з метою отримання доходу. Економічне визначення інвестицій можна сформулювати таким чином: інвестиції — це видатки на створення, розширення, реконструкцію та технічне переозброєння основного капіталу, а також на пов'язані з цим зміни оборотного капіталу, оскільки зміни у товарно-матеріальних запасах здебільшого залежать від руху видатків на основний капітал.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.