У нас уже 17884 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Вплив світової фінансово-економічної кризи на формування інвестиційного середовища країни

     

      Забезпечення сприятливого інвестиційного середовища в Україні залишається питанням стратегічної важливості, від розв’язання якого залежать динаміка соціально-економічного розвитку та можливість модернізації на цій основі національної економіки.

      Слід відмітити, що до 2009 р. приплив іноземного капіталу в економіку Україну мав позитивну динаміку. За останні 5 років середньорічні темпи приросту іноземного капіталу становили приблизно 25%. Разом з тим високий рівень інвестиційних ризиків, складність і непередбачуваність змін податкового законодавства, несприятливий інвестиційний клімат значно знижували інтерес до України з боку іноземних інвесторів, задовольняючи необхідну потребу в інвестиційних ресурсах менше ніж на 50%. У свою чергу світова фінансово-економічна криза для інвестиційного ринку України стала додатковим фактором втрат. Статистичні дані свідчать, що за 1 півріччя 2009 р. інвестиційний ринок України характеризувався різким падінням, в основі якого лежить відтік іноземних інвестицій портфельних інвесторів, а також кредитних ресурсів. Приплив прямих інвестицій в економіку України в порівнянні з 2008 роком скоротився більше ніж в 2 рази (табл. 1.1).

      Слід зазначити, що дані Державного комітету статистики за потоками прямих іноземних інвестицій (далі – ПІІ) дещо відрізняється від показників платіжного балансу, але також свідчать про істотне зниження активності іноземних інвесторів. Приріст загального обсягу ПІІ за 9 місяців 2009 р. склав лише 2972,1 млн. дол. США, що становить лише 37% від рівня інвестування за аналогічний період 2008 р.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2024. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.