У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Методичні засади оцінювання інвестиційного середовища в сучасних умовах

     

      Ми виходимо з того, що однією з важливих особливостей оцінювання інвестиційного середовища є можливість його коригування у залежності від поставленої мети. Тому в процесі розроблення дієвої системи її оцінювання необхідно забезпечити адекватний вибір показників, які дозволять об’єктивно визначити рівень інвестиційної привабливості, що дасть змогу використати отримані результати для цілеспрямованого управління нею на державному та регіональному рівні.

      При обранні вищезазначених показників необхідно враховувати принципи наукової обґрунтованості та об’єктивності; простоти і доступності розрахунків; конкретності та однозначності отриманих результатів; логічного зв’язку показників з інвестиційним процесом. Таким чином, можна виділити основні фактори, що визначають інвестиційне середовище [175]. а) інституціональні: внутрішня і зовнішня політична стабільність, національне законодавство в цілому і політика держави щодо іноземних інвестицій, господарське і фінансове право, міцність державних інститутів, український менталітет, ступінь державного втручання в економіку, культура;

      б) економічні: загальна характеристика економіки, ємність фондового ринку, характеристика банківської сфери, стабільність національної валюти, ринкова та інвестиційна інфраструктура, інформаційна відкритість і традиційність, податки і тарифи, вартість робочої сили, доступ до факторів виробництва;

      в) соціально-психологічні: соціальний рівень розвитку суспільства, рівень кваліфікаційної підготовки робочої сили, доступ до факторів виробництва.

      Можна виділити три підходи до оцінки інвестиційного середовища. Перший підхід базується на оцінці сукупності макроекономічних показників, таких як: динаміка ВВП, національного доходу і обсягів виробництва промислової продукції; характер і динаміка розподілу національного доходу, пропорції заощадження і споживання; стан законодавчого регулювання інвестиційної діяльності; хід приватизаційних процесів, розвиток окремих інвестиційних ринків , у тому числі фондового і грошово-кредитного.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.