У нас уже 17884 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Організаційно-економічний механізм забезпечення інвестиційної політики держави

     

      Впливаючи на інвестиційний процес, держава використовує правові, законодавчі, організаційні, економічні механізми, інститути та інструменти. На сьогоднішній день відомо багато інструментів державного управління інвестиційним процесом. Серед них слід виділити розробку державної інвестиційної політики, формування та вдосконалення законів та інших нормативних правових актів, надання податкових пільг, посилення контролю над цільовим використанням державних інвестиційних коштів. Але цих інструментів недостатньо.

      Інвестиційне середовище в Україні на даному етапі її економічного розвитку характеризується, з одного боку, поворотом економіки в бік виходу з кризової ситуації, а з іншого відсутністю в достатньому обсязі інвестицій. Така ситуація вимагає від держави концентрації уваги на виконанні своїх функцій, як головного учасника інвестиційного процесу та гаранту інституційного середовища. У той же час інвестиційна активність в реальному секторі економіки має велике значення для підвищення ефективності виробничого потенціалу таких галузей як, промисловість, будівництво, інфраструктура і сільське господарство. В умовах реформування економіки визначальна функція держави в даному процесі належить державній корекції інвестиційної сфери.

      Державна інвестиційна політика повинна постійно реагувати на стан господарського середовища, постійно адаптуватися до змін, що відбуваються, не тільки в країні, а й у всьому світі. Враховуючи загальні риси і відмінності в прямих і портфельних інвестиціях держава повинна розробляти специфічні стимули для цих типів інвестицій, перш за все, приділяючи увагу залученню прямих інвестицій, оскільки саме вони є найбільш переважними з погляду розвитку економіки. [184]. Державна політика по залученню інвестицій реалізується в основному через ухвалення законодавчих актів, поліпшуючих інвестиційний клімат. З метою підвищення стабільності, передбачуваності і прозорості економіки держави та стимулювання економічного зростання державою проводиться активна робота щодо поліпшення інвестиційного клімату та формування умов для залучення інвестицій в економіку України. Проведений аналіз сучасних інвестиційних процесів засвідчив, що в умовах глобалізаційних процесів до нових функцій держави належить функція гарантування інституційного середовища і функція стратегічної участі в інвестиційному процесі. Функція держави як стратегічного інвестора виникає виходячи з мети держави в інвестиційному процесі - централізованого інвестування коштів у вирішальні напрями соціально-економічного розвитку. Функції держави з точки зору соціальної політики як головного інвестора виникають виходячи з цілей держави в інвестиційному процесі - державне інвестування.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2024. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.