У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Оптимізація витрат як основний елемент інноваційно-орієнтованого управління розвитком будівельного комплексу регіону

     

      Кризові явища в економіці України та низький рівень інноваційного потенціалу призвели будівельний комплекс до таких наслідків: значне скорочення персоналу; криза ліквідності; заморожування об'єктів будівництва й реалізації нових проектів; збільшення вартості будівельних матеріалів та рівня інфляції, підвищення цін на енергоресурси. Негативний вплив на розвиток будівельного комплексу в Україні відіграла також: ситуація в банківській сфері (кризові явища на ринку іпотечного кредитування, які відбилися на будівельній галузі миттєво вплинули на споживчий ринок у цілому та знизили попит на ринку нерухомості); складність, тривалість та занормованість процедури погодження дозвільної документації, яка потребує більш тривалого часу та більше фінансових витрат; низька можливість реалізації будівельних проектів (кризові явища вплинули на забудовників, які знаходяться на початкових стадіях реалізації будівельних проектів, а дефіцит коштів поставив під загрозу можливість їх подальшого виконання); низький рівень інноваційно-інвестиційного потенціалу на будівельному ринку, що пов’язано із проблемами розвитку девелоперських компаній, керуючих та страхових компаній, пайових та інвестиційних фондів. Крім того, кількість вільних земельних ділянок в регіонах України зменшується, а очищення території на наявних ділянках від старих будівель може доходити до 30 - 40 % від собівартості проекту.

      У зв’язку з зазначеною тенденцією останніх років, коли було наявне постійне зростання цін на нерухомість, у забудовників не було стимулів для введення інновацій у процес будівництва. Але зниження продажу будівельних об’єктів у зв’язку із кризою, підвищення вартості будівельних матеріалів, енергоресурсів і заробітної плати спонукають забудовників для пошуку засобів зниження витрат та вартості будівництва, у тому числі за рахунок упровадження інновацій. Зауважимо, що досягнення будівельними організаціями найбільшого результату виробництва з використанням мінімальних матеріальних і трудових витрат, можливе за умови використання інновацій, тобто застосування інновацій сприяє підвищенню економічної ефективності будівельної діяльності. З точки зору практики підвищити ефективність будівельного виробництва можна в тому разі, коли наукові підходи, нові ідеї в управлінні та виробництві будуть швидко впроваджуватись на підприємствах будівельного комплексу. Необхідною умовою для цього є обов’язкове врахування регіональних можливостей інноваційного характеру. Саме тому на сьогоднішній день надзвичайно актуальним питанням є розробка механізму стимулювання інвестиційної активності в будівництві з урахуванням підвищення ефективності капітальних вкладень внаслідок оптимізації витрат та зниження вартості будівництва за рахунок впровадження інновацій.

      Для населення найбільшою проблемою розвитку будівельного комплексу в регіоні є те, що встановлені ціни на будівельні об’єкти значно перевищують витрати, пов’язані з їх будівництвом. Це свідчить про економічну необґрунтованість встановлення цін, недоліки законодавчої бази і недосконалість регуляторної цінової політики з боку держави та регіональних органів влади. Формування ціни залежить від політичних, економічних, психологічних і соціальних факторів, проте в її основу закладено вимоги «витратного механізму», тобто повна собівартість плюс визначений прибуток.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.