У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Мета та структура статистичного забезпечення моніторингу соціально-економічного розвитку регіонів України

     

      Практика використання статистичної інформації регіональними користувачами показує, що структура та зміст інформації часто не дозволяють застосувати її для вирішення завдань управління місцевими органами влади. Певною мірою це пов’язано з переходом статистики України на міжнародні статистичні стандарти на макрорівні. Міжнародні стандарти статистики орієнтовані, головним чином, на функціонування в умовах розвиненого ринкового суспільства, в той час як в Україні її основні засади лише впроваджуються, а тому регіональна влада змушена вирішувати не перелічені вище проблеми регіонального розвитку, а займатися сьогоденними проблемами території.

      Тобто адекватне сприйняття державної статистики місцевою владою багато в чому залежить від здатності статистичних органів запропонувати придатну систему соціально-економічних показників для всебічної характеристики територіального розвитку. Ця система повинна бути методологічною основою і в той же час бути своєрідним буфером для органів статистики на випадок некоректних та необґрунтованих інформаційних запитів на місцях. При цьому система показників не може бути одноразово створеним набором параметрів, має бути динамічною з метою адаптації теперішніх можливостей статистики (основаних на міжнародних стандартах та фінансових ресурсах, які є) до інформаційних потреб регіонів. Реалізація цього принципу має здійснюватися за Планом державних статистичних спостережень, відображаючи не тільки зміст, але й також суть та структуру суспільних процесів в регіоні. У тому разі, якщо для якісного відображення останніх не достатньо діючих статистичних інструментів, повинне вирішуватися питання щодо їх створення за єдиним методологічним підходом.

      В основі інформаційного забезпечення управління лежить така категорії, як інформація. Інформація згідно з законом України “Про інформацію” – це документовані або публічно оголошені відомості про події та явища, що відбуваються у суспільстві, державі та навколишньому природному середовищі [36].

      Але найбільш прийнятне для використання у даній роботі, на думку автора, визначення терміну “інформація” надане С. Герасименко: “інформація – це продукт збирання та обробки даних, що має відповідне аналітичне призначення” [37].

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.