У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Обґрунтування системи оцінювання інвестиційної привабливості підприємств з використанням методу багатомірного шкалування

     

      Залучення інвестицій українськими підприємствами пов’язане насамперед з інвестиційною привабливістю об’єкту інвестування. Оцінювання інвестиційної привабливості потенційного об’єкту інвестування – це перший крок при прийнятті інвестиційного рішення.

      Метою оцінювання потенційного об’єкту інвестування є визначення його інвестиційної привабливості задля подальшого її підвищення та залучення максимально можливого обсягу інвестицій. Тому, в умовах децентралізації управління у підприємств з’явилася необхідність і можливість самостійно визначати стан своєї інвестиційної привабливості.

      Інвестиційні рішення належать до числа найбільш складних за процедурою вибору. Вони базуються на багатоваріантній, багатокритеріальній оцінці цілої низки факторів та тенденцій. Від її достовірності залежать наслідки як для інвестора, так і для підприємства [3]. Чим складнішою є ситуація, тим більшою мірою поведінка інвестора має спиратись на результати об’єктивного моніторингу інвестиційної привабливості підприємств.

      Оцінювання інвестиційної привабливості підприємства здійснюється у сфері взаємних інтересів як самого підприємства, так і його потенційних інвесторів. Можливість залучення інвестицій залежить від розуміння та врахування інтересів партнерів, від можливості бачити об’єкт інвестування з позиції інвестора та оцінити його інвестиційну привабливість. У цьому є зацікавленість і самого підприємства, яке прагне підвищити рівень своєї інвестиційної привабливості.

      Як ми зазначали в попередніх розділах дисертації, інвестиційна привабливість навколишнього для підприємства середовища (регіону, галузі, країни) має опосередкований вплив на інвестиційну привабливість підприємства, по-перше, тому що підприємство – це відкрита система, а по-друге, тому, що зовнішні фактори мають універсальний характер і відіграють для потенційних інвесторів також важливу роль. Оцінювання інвестиційної привабливості на вище розглянутих рівнях – це перший етап прогнозування та передбачення зах одів щодо залучення інвестиційних ресурсів та підвищення привабливості об’єктів інвестування на всіх рівнях. Таким чином, визначення інвестиційної привабливості окремого підприємства як потенційного об’єкта інвестування є завершальним етапом оцінювання інвестиційного ринку [38].

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.