У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Понятійно-термінологічний апарат теми дослідження

     

      На межі ХХ-ХХІ ст. суттєво активізувався розвиток мобільного зв’язку, що є водночас новітньою технологією, інфраструктурною підсистемою технології, інноваційним видом економічної діяльності, масовою послугою, якою користуються навіть діти. У кожному конкретному випадку мобільний зв'язок розглядають специфічною об’єктивною реальністю, котру можна описати специфічною науковою мовою. Це необхідно для того, аби найрізноманітніші фахівці, які займаються проблемами мобільного зв’язку, могли порозумітися між собою. Особливо актуальне завдання сьогодення – вивчення наукової мови мобільного зв’язку, застосовуваної в економічній науці. Незважаючи на “молодість”, ця мова окреслилася в понятійно-термінологічну систему “мобільний зв'язок” в межах економічних галузей знань. Ця система активно розвивається, тому й потребує вимагає особливої уваги вчених економістів з метою адекватного розуміння та відображення процесів, що відбуваються в економічній сфері.

      Спеціальних досліджень, присвячених вивченню понятійно-термінологічної системи “мобільний зв'язок”, в економічній науці на сьогоднішні практично нема. Однак згадана система викристалізовується нормативно-правових актах України, технологічних проектах, нормативній документації. Відтак необхідне узагальнення інформації, що допоможе окреслити особливості понятійної системи “мобільний зв'язок” і висвітлити підходи та специфіку її використання в економічній науці.

      Наша мета – розкриття суті мобільного зв’язку як понятійно-термінологічної системи економічної науки, аналіз структури цієї системи та визначення ролі у згаданій царині знань.

      Понятійно-термінологічний апарат – це сукупність термінів (слів або словосполучень, яким позначаються терміни) і понять (суті явищ, об’єктів, процесів, позначені відповідним терміном), котрі використовують у науковій мові того чи іншого дослідження, або певної галузі знань. Нами обґрунтовано, що понятійно-термінологічний апарат сфери мобільного зв’язку, який застосовують в економіці, характерний низкою особливостей:

      1.Масове вживання понять і термінів, пов’язаних зі сферою мобільного зв’язку, започатковане в економічній науці зовсім недавно.

      2.Спостерігається інтенсивне поповнення понять і термінів цієї тематики у зв’язку з інтенсифікацією розвитку мобільного зв’язку.

      3.Значну частку в цьому понятійно-термінологічному апараті становлять поняття і терміни, котрі використовують у фізиці й у технічних науках.

      4.У окремі блоки можна зарахувати поняття і терміни інформатизації, економіки та ін.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.