У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Місце мобільного зв’язку в структурі національної економіки

     

      У нашому дослідженні одним із найважливіших завдань є визначення ролі та місця в структурі національної економіки. Під національною економікою загалом розуміють цілісно-господарську соціальну, організаційну систему, яка має сукупний економічний потенціал, що містить природно-екологічну, трудову, виробничу, науково-технічну, і технічно-технологічну, інформаційно-управлінську, фінансову складові, котрі функціонують в умовах державного управління і регулювання, муніципального самоуправління, ринкових відносин [131, с.39]. Національна економіка подана сукупністю всіх рівнів її функціонування – міждержавним, загальнодержавним, галузевим, регіональним, муніципальним, господарюючих суб’єктів, підприємців і домашніх господарств. [131, с.39].

      Ми вже згадували, що мобільний зв'язок можна розглядати як інфраструктурну підсистему національної економіки. Під такою інфраструктурною підсистемою розумітимемо всі складові мобільного зв’язку, покликані створити нормальні умови для повноцінного функціонування всіх складових національної економіки. На думку І.В. Бутирської, підприємства та мережі мобільного зв’язку в складі галузі зв’язку й телекомунікацій є вагомою інфраструктурною підсистемою економіки країни [22]. Її розвиток сприяв виходу України з кризи, активізував поступ найрізноманітніших видів економічної діяльності, кардинально змінив спосіб і якість життя більшої частини населення України.

      Зауважимо також: таку роль покликана виконувати інфраструктура загалом. Це означає, що будь-які інфраструктурні підсистеми мають одну єдину спільну ціль: забезпечити повноцінне функціонування всіх складових національної економіки.

      Взявши до уваги, що розрізняють виробничу, транспортну, інформаційну, соціальну й екологічну, комунікаційну інфраструктуру, можна вочевидь стверджувати, що мобільний зв'язок як інфраструктурна підсистема входить до складу останньої. Однак його можна було б зарахувати і до складу виробничої інфраструктури (коли він обслуговує виробничі процеси, наприклад, мобільний банкінг, електронна торгівля) чи соціальної інфраструктури (коли за допомогою мобільного зв’язку функціонують соціальні мережі). Отже, інфраструктурна підсистема “Мобільний зв'язок”, виходить за межі комунікаційної складової, набуваючи всезагальних ознак і властивостей, без використання яких не може діяти жодна зі сфер або складових національної економіки. Але національна економіка – це надзвичайно складна система, структуру якої можна подати в кількох зрізах. До найвагоміших зрізів належить компонентний (галузевий або видовий).

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.