У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Нормативно-законодавче поле функціонування мобільного зв’язку в Україні

     

      Нормативно-законодавче поле функціонування мобільного зв’язку в Україні має правові норми, тобто правила, котрі визначають суспільні відносини в економічній сфері. Такі правила виникають неодночасно, існують у різних формах, але в кожній із них є власна назва. Це закони, якщо вони видаються верховною владою держави; звичаї, якщо “живуть” в юридичному переконанні народу; судові рішення, якщо виражаються у формі постанов судової влади; право науки, якщо є результатом наукової діяльності юриспруденції [25].

      Діяльність операторів мобільного зв’язку в умовах ринку регулюється через державне нормативно-правове впорядкування, ринкову конкуренцію та договірне саморегулювання суб`єктів господарювання.

      Для українського ринку домінуючим залишається державне нормативно-правове регулювання, яке не лише визначає умови ринкової конкуренції та саморегулювання, а й установлює суттєве адміністративне регулювання та державний контроль за діяльністю операторів мобільного зв’язку.

      Складний процес формування й розвитку нормативно-правової бази регулювання діяльності операторів мобільного зв’язку складається із розробки нових законів, внесення змін і доповнень у вже існуючі розробки багаточисельних підзаконних нормативно-правових актів.

      Передусім зауважимо, що, характеризуючи засаду правового регулювання операторів мобільного зв’язку, використовуватимемо термін "законодавство" в широкому його розумінні [135].

      Відповідно до рішення Конституційного Суду України термін “законодавство” треба розуміти так, що ним охоплюються закони України, чинні міжнародні договори України, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України, а також постанови Верховної Ради України, укази Президента України, декрети й постанови Кабінету Міністрів України, прийняті в межах їхніх повноважень і згідно з Конституцією України та законами України.

      Формування сучасної системи регулювання діяльності операторів мобільного зв’язку в Україні відповідно до міжнародних, зокрема, європейських правових стандартів, є процесом складним і багатофункціональним, тому потребує глибокого наукового аналізу правової дійсності й вироблення концептуальних засад її функціонування та розвитку.

      Сучасний період розвитку української правової системи пов'язаний з удосконаленням основних ознак права та зближенням її з європейськими міжнародними правовими системами.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.