У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Ретроспективний аналіз виникнення, становлення та специфіки розвитку мобільного зв’язку

     

      Ретроспективний аналіз виникнення, становлення і особливостей розвитку мобільного зв’язку викликає особливий інтерес у сучасних економістів-практиків та економістів-дослідників, перманентно перебуваючи в центрі їхньої уваги, оскільки саме такий аналіз допомагає визначити динаміку розвитку мобільного зв’язку як галузі та інфраструктурної підсистеми національної економіки, виявити проблеми його формування, в тому числі й у територіальному аспекті, визначити пріоритети його перспективного розвитку та маркетологічні ходи для розширення аудиторії користувачів мобільним зв’язком.

      На нашу думку, мобільний зв’язок як галузь та інфраструктурна підсистема почав викристалізовуватися з появою й офіційно визнаним тлумаченням двох основних понять, позначених термінами “мобільний зв’язок” та “оператор мобільного зв’язку”.

      Перше законодавче визначення мобільного зв’язку, що відповідає реаліям економіки країни, місить Закон України “Про телекомунікації” [64]. Зазначено: рухомий (мобільний) зв’язок – це електрозв’язок із застосуванням радіотехнологій, під час якого кінцеве обладнання хоча б одного зі споживачів може вільно переміщатися в межах усіх пунктів закінчення телекомунікаційної мережі, зберігаючи єдиний унікальний ідентифікаційний номер мобільної станції. Отже, таке визначення характеризує мобільний зв'язок як технологічно-інфраструктурну підсистему економіки.

      У згаданому Законі є також визначення, що дає змогу розглядати мобільний зв'язок галуззю економіки: “оператор телекомунікацій (оператор мобільного зв’язку – Т.З.) – суб’єкт господарювання, який має право на здійснення діяльності у сфері телекомунікацій із правом на технічне обслуговування та експлуатацію телекомунікаційних мереж [64]. Оскільки це розкриває сутність оператора мобільного зв’язку через поняття «суб’єкт господарювання», виникає можливість усвідомлення того, що складовими організаційно-правової форми операторів мобільного зв’язку є:

      – визначеність організаційно-правової форми суб’єкта господарювання;

      – майнова відокремленість;

      – легітимація існування як суб’єкта господарювання;

      – відповідальність за результати господарювання;

      – самостійність у господарському обороті.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.