У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Сучасний стан та структурні особливості розвитку мобільного зв’язку

     

      Дослідження структурних особливостей економіки та її галузей – перманентно актуальне завдання. Традиційно економісти вивчають їх, аналізуючи склад галузей і співвідношення та взаємозв’язки між ними [155, с. 42].

      У найширшому розумінні, структура – це взаєморозміщення, взаємозв’язок цілого; будова [28, с. 1405]. Останнім часом дослідженню структури економіки приділяється значна увага. Вона вивчалася в працях Ватаманюка З.Г., Гейця В.М., Грабинського І. М., Панчишина С. М., Приходько Т.І., Соляника А.І, Шевчук Л.Т. та ін. Львівські вчені, зокрема, наголошували, що структура економіки України не тільки неефективна й екологічно небезпечна, – вона спричиняє перевитрачання природних та людських ресурсів і водночас не задовольняє потреб економіки в інвестиційних ресурсах, а потреб населення — у товарах і послугах [55]. Ця думка, на наш погляд, слушна: на сьогодні потреби населення у послугах зв’язку загалом і мобільного зв’язку, зокрема, повністю не задовольняються.

      Акцентуючи на збільшенні досліджень зв'язків між структурою економіки країни та темпами її економічного зростання і підвищенні уваги до них в економічній теорії національній та регіональній економіці, вчені Соляник А.І. й Приходько Т.І. зауважують: ті країни, які спеціалізуються у сферах високих технологій, мають вищі темпи економічного зростання порівняно з іншими країнами [54, с.695]. Це підтверджують результати досліджень, здійснених компанією Deloitte на замовлення телекомунікаційної компанії Telenor. Ними встановлено, що завдяки мобільному зв’язку економічний розвиток країн, які розвиваються (Україна, Сербія, Бангладеш, Малайзія, Пакистан, Таїланд), суттєво активізувався: збільшилось ВВП цих країн, в їхніх межах створено нові можливості для працевлаштування й активізації інвестування. Причому підвищення проникнення мобільного зв’язку на 10% у країнах, що розвиваються, сприяє збільшенню річних темпів зростання економіки на 1,2%. Окрім того, визначилась основна тенденція: у країні, де річні темпи економічного зростання сягають 4%, збільшуючи частку населення, яке має мобільні телефони, з 10% до 20%, можна забезпечити економічне зростання вже на рівні 5,2% щорічно. Це, безумовно, сприятиме збільшенню податкових надходжень.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.