У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Перспективний розвиток мобільного зв’язку як потенційного деструктивного детермінанта демографічної безпеки

     

      Активне поширення мобільного зв’язку викликає резонне запитання: як цей вид зв’язку впливає на індивідуальне й суспільне здоров’я, тобто на здоров’я окремої людини та на здоров’я населення загалом, демографічну безпеку в країні та її регіонах. Адже ХХІ ст. – це період незнаних раніше хвороб, пошук причин виникнення котрих перебуває в центрі уваги багатьох спеціалістів. То чому б не припустити, що однією з таких причин і є мобільний зв'язок? Та й пересічні громадяни, які користуються мобільними телефонами. Вищенаведене засвідчує, що вивчення впливу мобільного зв’язку на індивідуальне й суспільне здоров’я – надзвичайно актуальне завдання.

      У засобах масової інформації, наукових журналах і збірниках вміщено низку публікацій, присвячених впливу мобільного зв’язку на здоров’я населення. Всі ці публікації можна розподілити на дві групи: такі, де вплив мобільного зв’язку на здоров’я населення оцінюється як негативний; й такі, де стверджується, що мобільний зв'язок не приносить шкоди здоров’ю населення. При цьому спостерігається цікава особливість: у першій групі переважають публікації медиків, вчених різних галузей знань, а в другій групі – публікації спеціалістів, зацікавлених у розвитку мобільного зв’язку. Це дозволяє припустити: останні правду намагаються приховати, а населення заспокоїти з метою отримання надприбутків від подальшого розвитку мобільного зв’язку. Водночас, на думку спеціалістів-зв’язківців, публікації, в яких йдеться про шкоду мобільного зв’язку для здоров’я населення, є відвертими спекуляціями на побоюваннях людей стосовно загрози їхньому здоров’ю.

      Є також і публікації, де об’єктивно висвітлено негативні впливи компонентів галузі мобільного зв’язку на індивідуальне та суспільне здоровя населення. З огляду на сказане інтерес становлять дослідження таких вчених, як Б.А. Баран, О.Я. Березюк, В.М. Голонжка, котрі зуміли довести вплив мікрохвильового випромінювання (навіть малої інтенсивності) на прискорення або сповільнення біохімічних реакцій. Це означає, що мікрохвильове випромінювання може порушувати нормальну роботу організму людини, спричиняючи ті чи інші захворювання. Найчутливіші до мікрохвильового випромінювання, вважають згадані вчені, – діти, вагітні жінки, люди із захворюванням центральної нервової системи, гормональної та серцево-судинної систем, особи з ослабленим імунітетом [14, с. 55-58].

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.