У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Банківський капітал: сутність, функції і класифікація його видів

     

      Дослідження процесів управління капіталом банків, визначення його функцій у забезпеченні розвитку банківських установ і банківської системи держави загалом набувають не тільки особливої актуальності, а й належать до ключових напрямів економічної політики будь-якої країни світу.

      Ввітчизняна банківська система починаючи з 1991 року до теперішнього часу сформувалась за аналогічним принципом побудови банківських систем розвинутих країн світу та відповідає їх вимогам. Проте значно відстає від них за обсягом послуг, які надають споживачам, якістю та формами обслуговування клієнтів тощо. Більша частина вітчизняних банків за розміром їхніх активів є малими та неконкурентоспроможними у міжнародному середовищі. З найбільшою повнотою слабкість вітчизняної банківської системи проявилась в умовах всесвітньої фінансової кризи, коли в десяти банках було введено тимчасові адміністрації та тринадцять банків перебували у стані ліквідації.

      Проблеми розвитку вітчизняної банківської системи та причини їх виникнення досить повно висвітлено в публікаціях [42; 17; 44; 47; 164]. Більшість дослідників звертають увагу на низький рівень фінансової потужності банківських установ, їхні обмежені можливості щодо задоволення фінансово-кредитних потреб реального сектору економіки і населення. Розв’язання таких проблем потребує поглиблених досліджень, пов’язаних із повнотою та ефективністю використання фінансових ресурсів вітчизняних банків. Важливо також дослідити джерела утворення банківського капіталу в умовах розвитку банківської системи України.

      В Україні питання, пов’язані з визначенням сутності банківського капіталу, його ролі і функцій у забезпеченні розвитку національної банківської системи, ще недостатньою мірою досліджено. В економічних публікаціях пропонують не тільки різні підходи до визначення сутності капіталу як базової економічної категорії, на основі якої формуються фінансові відносини між суб’єктами господарювання, а й методи кількісного виміру обсягів капіталу та оцінювання його впливу на результати їхньої діяльності. Така ситуація може призводити до прийняття помилкових рішень, а тому потребує поглиблених досліджень.

      У цій роботі на базі аналітичного огляду публікацій, присвячених вивченню сутності, ролі і функцій капіталу в забезпеченні суспільного розвитку, зроблено низку узагальнень. Основні з них ось які.

      1. Для більш глибокого розуміння сутності поняття банківського капіталу, яке має досить багато різних визначень, використано історичний ракурс дослідження.

      2. Зазначено, що в економічній літературі визначення поняття «банківський капітал» окреслюється насамперед від історично складеного формулювання поняття «капітал» (табл. 1.1, додаток А), про що свідчить тривалість самого періоду формулювання сутності «банківського капіталу».

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.