У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Особливості управління капіталом банків в умовах розвитку банківської системи України

     

      При визначенні особливостей управління капіталом банків України основну роль відіграє вітчизняна банківська система, яка, володіючи капітальною базою, формує стійкість фінансово-економічного середовища України. Основним завданням суб’єктів національної економіки – це забезпечення стійкості фінансового середовища у національній економіці. Однак у реальній практиці господарювання існують проблеми, які гальмують процес забезпечення конкурентоспроможної та висококапіталізованої економіки країни.

      Саме тому розгляд процесу управління капіталом банків доцільно розглядати як процес формування, використання та нарощування капіталу банків, від якого залежить забезпечення стабільного фінансового становища в Україні, що входить до складу важливих завдань, поставлених урядом перед фахівцями економічного профілю. Слід констатувати, що особливості управління капіталом банків України відбувалися на базі становлення вітчизняної банківської системи, яка формувалась в умовах становлення молодої самостійної держави. Період становлення банківської системи України відбувався в непростих умовах перехідного етапу, від адміністративно-командного типу до ринкового, який супроводжувався руйнуванням виробництва, гіперінфляцією, соціальними труднощами та відставанням законодавчої бази від процесів, що відбувалися в реальному секторі економіки. Так, за роки незалежності банківська система пережила три фінансові кризи – 1998, 2004 і 2008–2009 років, що не тільки відрізняє вітчизняну банківську систему від інших країн, а й потребує ретельного вивчення особливостей управління її капіталом в умовах економічної нестабільності та його впливу на розвиток національної економіки.

      Дослідження особливостей управління, а саме формування, використання і нарощування капіталу вітчизняними банками, на нашу думку, слід здійснювати відповідно до основних етапів розвитку та становлення банківської системи України, механізмів і заходів, які мали місце на певному етапі еволюції банківського сектору. Саме тому формування, використання і нарощування капіталу банками України розглядаємо в умовах розвитку банківської системи України, умовно поділивши на основні етапи (табл. 1.3). У представлених етапах зосередимо увагу на особливостях формування та використання капіталу банків у розбудові вітчизняної банківської системи. Це дозволить нам прослідкувати основні тенденції та закономірності специфіки управління капіталом вітчизняних банків.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.