У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Оцінка ефективності використання іноземного капіталу у вітчизняних банках

     

      В останні роки в результаті лібералізації доступу іноземного капіталу до вітчизняної банківської системи участь банків, що контролюються нерезидентами, стала особливо помітною.

      Так, протягом 2005–2010 рр. кількість банків з іноземним капіталом зросла більше ніж удвічі. Той період активного розвитку українського банківського сектору характеризується значним зростанням обсягів операцій щодо купівлі українських банків і відкриття іноземними банками своїх представництв та мережі філій (з 2008 року); розширенням діяльності іноземних банків з обслуговування населення, причому не тільки щодо залучення, а й розміщення коштів; використанням залучених коштів для кредитування української економіки.

      Серед основних факторів, що сприяли значній активізації діяльності іноземних банків в Україні, можна виділити такі:

      • позитивні структурні зрушення у вітчизняній економіці та високі темпи зростання ВВП; • активне зростання попиту на банківські послуги з боку населення;

      • розширення зовнішньоекономічних зв’язків українських підприємств;

      • можливість отримання високих прибутків;

      • вступ до Світової організації торгівлі та дотримання всіх вимог щодо лібералізації доступу іноземного банківського капіталу;

      • зменшення впливу політичної ситуації в країні на економічний розвиток [67; 92].

      Масштаби участі банків з іноземним капіталом у банківських системах різних країн оцінюються за допомогою системи показників, що включає:

      • кількість діючих банків з іноземною участю;

      • частку іноземного капіталу в сукупному капіталі та активах банківської системи; • показники прибутковості капіталу та прибутковості активів, які визначають ефективність діяльності банків.

      Згідно з чинним законодавством України, банком з іноземним капіталом є банк, у якому частка капіталу, що належить хоча б одному іноземному інвесторові, становить не менше ніж 10%. До комерційних банків з участю іноземних юридичних і фізичних осіб належать:

      1) банки з частковою участю іноземного капіталу, тобто комерційні банки, статутні фонди яких формуються за рахунок як національного, так і іноземного капіталів; 2) банки зі 100% участю іноземного капіталу, тобто комерційні банки, статутні фонди яких формуються тільки за рахунок іноземного капіталу [137].

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.