У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Підвищення капіталізації банків України як напрям забезпечення їхньої стійкості в умовах економічної нестабільності

     

      В умовах економічної нестабільності назріла об’єктивна необхідність пошуку нових стратегічних напрямів підвищення капіталізації банків України, які відповідають сучасним економічним реаліям і формуванням напрямів подальшого розвитку конкурентоспроможної вітчизняної банківської системи України, яка б відповідала рівню країн із розвинутими банківськими системами, сприяла б забезпеченню підвищення ефективності розвитку національної економіки, що дало б змогу швидше адаптувати західний досвід управління капіталом банків та освоєння його сучасних підходів. Саме тому, визначення напрямів підвищення капіталізації банків України виступає особливо важливим завданням у сучасних умовах.

      Більшість положень, які прописані в концептуальних і стратегічних прорамах, зокрема, програмі економічних реформ на 2010–2014 рр. «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», розроблених Комітетом з економічних реформ при Президентові України [70, с. 13–16], а також документ про «Стратегію розвитку фінансового сектору України до 2015 року», безумовно, є актуальними і являють собою досить точну і взаємопов’язану систему заходів з реформування банківського сектору, що включає аспекти капіталізації банків України. Однак за детального вивчення цих положень і зіставлення практичних досліджень дисертаційного роботи виникає низка дискусійних питань. Основні з них, на наш погляд, зводяться до таких моментів:

      • практично абсолютне неврахування регіональних особливостей концентрації капіталу банків України та розвитку банківської системи України, тоді коли регіональний аналіз показує нерівномірність і диспропорції у присутності банківського капіталу в регіонах;

      • відсутність будь-яких обмежень стосовно допуску іноземного капіталу в банківську систему України;

      • реалізація ефективної системи управління вітчизняним капіталом банків України.

      На наш погляд, зазначеним вище питанням слід приділяти більше уваги, оскільки вони є одними з найбільш проблемних на сучасному етапі і потребують чітких рекомендацій до їх вирішення (рис. 3.9). Запропоновані напрями підвищення капіталізації банків України на макро- і мікрорівні сприятимуть підвищенню ефективності функціонування механізму управління капіталом банків. Це дозволить в умовах економічної нестабільності зберегти національну банківську систему, підвищити її фінансову стійкість і здатність протистояти кризовим явищам у майбутньому.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.