У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Наукові основи дослідження економічної безпеки банківського сектора регіону

     

      Проблема забезпечення економічної безпеки держави загалом та сегментів її економіки є предметом розгляду під час дослідження різних економічних відносин. У сучасних умовах нестабільності світової фінансової системи та необхідності переходу України до стійкого економічного зростання особливої ваги набувають питання безпеки її банківської системи, що зумовлено роллю останньої в забезпеченні економічної безпеки держави та впливом банківського сектора на розвиток усіх сфер суспільного життя. Недостатньо надійне функціонування однієї з ланок або учасників банківської системи здатне викликати серйозні порушення в усій фінансовій системі, а відтак й економічній діяльності держави. У зв’язку з цим зростає важливість забезпечення безпеки регіональних банківських секторів, які є підсистемами банківської системи країни, тим паче, що зараз в умовах регіоналізації всього спектра соціально-економічних відносин актуальною є проблема забезпеченості регіонів України фінансово-кредитними ресурсами та розвитку ринків банківських послуг.

      Тож дослідження методологічних аспектів зміцнення безпеки банківського сектора регіону сприятиме його розвитку; підвищенню стійкості кредитних організацій, якості банківських послуг; посиленню захисту прав вкладників і кредиторів банків; розвитку інструментів рефінансування й управління ліквідністю кредитних організацій.

      З огляду на предмет дослідження. вважаємо за потрібне визначитись із соціально-економічним змістом поняття «економічна безпека банківського сектора регіону». Відразу зазначимо, що в науковій літературі наявні різні підходи до визначення економічної безпеки. Умовно їх можна поділити на декілька груп.

      До першої групи зарахуємо трактування поняття «економічна безпека» як сукупності умов економічного розвитку, що дозволяють захистити ту чи іншу систему від зовнішніх і внутрішніх загроз. Наприклад, Л. Абалкін вважає, що «...економічна безпека – це сукупність умов і чинників, що забезпечують незалежність економіки, її стабільність і стійкість, здатність до постійного відновлення і самовдосконалення» [1].

      Аналогічно це питання висвітлює чимало інших авторів. Скажімо, А. Архипов, А. Городецький, Б. Михайлов доходять висновку, що «...економічна безпека являє собою сукупність внутрішніх і зовнішніх умов, що сприяють ефективному динамічному росту національної економіки, її здатності задовольняти потреби суспільства, держави, індивіда, забезпечувати конкурентоздатність на зовнішніх ринках, що гарантує захист від різноманітних загроз і втрат» [8].

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.