У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Ризики у житловому будівництві та методи їх мінімізації

     

      Будівельна галузь завжди належала до категорії ризикованих, тому саме у цій сфері діяльності не можна не враховувати дію фактора ризику.

      Характерними ознаками ризиків будівництва є їх об’єктивний характер і суб’єктивна природа виникнення. Об’єктивний характер ризику проявляється тоді, коли при прийнятті рішення суттєвий вплив на суб’єкт будівництва здійснюють оточуюче середовище, умови, обставини, котрі прийнято називати факторами ризику. Суб’єктивна природа ризику полягає в тому, що саме суб’єкт будівництва приймає ті чи інші рішення, що ґрунтуються на певних його знаннях та уміннях.

      Відзначимо, що із внесенням змін до Закону України „Про інвестиційну діяльність” саме на Фонди фінансування будівництва держава покладає певні гарантії щодо попередження та мінімізації ризиків у фінансуванні житлового будівництва, оскільки, при інвестуванні через ФФБ типу А існує вертикаль жорсткого контролю будівництва житла та здачі його в експлуатацію, яка зменшує ризики і полягає в наступному:

      – Управителі, діючи в інтересах Довірителів, зобов'язані контролювати Забудовника; – всі рахунки відкриваються в одному банку, маючи режим спецрахунків; – кошти йдуть тільки на будівництво за узгодженим кошторисом, за документами, за графіком фінансування;

      – Забудовник на початку місяця подає заявку, в якій вказує, на що збирається витратити кошти (на цемент, пісок, бетон або цеглу), заявка перевіряється й фінансується в межах потреби на даний період;

      – наприкінці місяця здається звіт, підтверджений банківською випискою, про витрачені кошти. Управитель зобов'язаний застосувати всі можливі міри, щоб витрачені не за призначенням гроші Забудовник повернув;

      – Управителі ФФБ щомісяця звітують перед Державною комісією з регулювання ринку фінансових послуг: скільки коштів було залучено, скільки перераховано забудовникові, на яку суму забудовник виконав роботи. Довіритель не контактує напряму з будівельником. Згідно з законодавством, фінансова компанія зобов'язана сама контролювати будівництво та інформувати інвестора (так часто, як записано в договорі між Управителем і Довірителем) про об’єм виконаних робіт.

      Розглянемо ризики кожного із учасників Фонду фінансування будівництва: Довірителя, Управителя, Забудовника.

      Оскільки інвестор виконує ключову роль у житлово-будівельній діяльності, то зіштовхується з основною частиною ризиків у житловому будівництві (рис. 3.6), причини яких можуть бути як об’єктивні так і суб’єктивні. До об’єктивних причин належать: відсутність забезпечення вкладених коштів, спроби забудовників оптимізувати податкові наслідки, участь фінансових посередників, втрата забудовником прав на земельну ділянку і на об’єкт будівництва.

     Суб’єктивними причинами є: нецільове використання грошових коштів, прагнення забудовників реалізувати одночасно кілька проектів і забезпечити перерозподіл капіталу, можливість не контрольованого перепродажу вже проданої нерухомості.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.