У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Сутність, напрямки формування і оцінювання використання трудового потенціалу аграрної сфери

     

      Плекання національного трудового потенціалу нерозривно пов’язане з економікою, зростанням її конкурентоспроможності, забезпеченням гідної праці та добробуту людей. Забезпечення динамічного соціально-економічного прогресу в Україні має базуватися передусім на розвиткові та ефективному використанні найціннішого ресурсу – трудового потенціалу суспільства, а також на посиленні його інноваційної активності.

      Значення трудового потенціалу є важливою складовою як індустріального так і інформаційного суспільства, проте в умовах розвитку останнього зростає роль таких якісних складових трудового потенціалу як рівень освіти і кваліфікації працівників та їх інтелект, стан здоров'я, культурний розвиток людини як особистості, наявність творчих здібностей і підприємливості. Тому під час дослідження соціально-економічного розвитку трудового потенціалу агарної сфери важливим залишається етап пізнання його кількісних і якісних особливостей та характеристик. Подальший розвиток національної економіки залежить від трудового потенціалу аграрної сфери оскільки він є основною складовою відтворювальних процесів економічного потенціалу країни. Трудовий потенціал агарної сфери визначається здатністю частини сільського населення та можливої залученої робочої сили за певних умов реалізувати свої здібності до праці у сфері сільськогосподарського виробництва [27].

      Реалізацію трудового потенціалу не можна вважати ефективною через те, що умови в яких вона здійснюється не забезпечують стимулювання і не сприяють відтворенню й розвитку основних складових трудового потенціалу. Сучасний стан та розвиток суспільства, галузей економіки значною мірою визначаються чисельністю та структурою населення. Тенденція прогресуючого зменшення чисельності сільського населення, зростання частки населення старшого віку, значного зменшення чисельності і питомої ваги працівників, зайнятих у сільськогосподарському виробництві вимагає глибокого системного аналізу трудового потенціалу сільського населення як у цілому по Україні, так і в регіональному аспекті. Реальний стан трудового потенціалу, середньо - та довгостроковий демографічний прогноз, сучасні виклики, що пов’язані з глобалізаційними процесами, старінням населення та вільним переміщенням робочої сили, вимагають від органів влади всіх рівнів, роботодавців, суспільства в цілому рішучих й неординарних дій.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.