У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Нормативно-правове забезпечення реалізації трудового законодавства

     

      Починаючи з 1999 р. Міжнародна організація праці (МОП) послідовно приділяє увагу проблемам регулювання трудових відносин, виникнення яких пов’язано з динамічним розвитком сучасної світової економічної системи. Першим кроком у цьому напрямі стало прийняття Резолюції МОП про можливе ухвалення міжнародних актів з метою захисту працівників, які перебувають у ситуаціях, ідентифікованих Комітетом з праці на умовах підряду. Продовженням роботи щодо захисту працівників, що здійснюються в межах проголошеної МОП концепції гідної праці, було прийняття у 2004 р. Резолюції про трудові відносини. У ній визначається необхідність ухвалення спеціальної рекомендації МОП, яка має сприяти колективним переговорам і соціальному діалогу, урахувати зміни у трудових відносинах і гендерні аспекти.

      Питанням розвитку трудового права та регулювання трудових відносин присвячено значну кількість наукових досліджень як вітчизняних так і іноземних науковців. Дослідження з питань міжнародних трудових відносин та світового досвіду їх запровадження відображено в роботах Дж. Касале, Д.Леслі, Е. Мачульської. Основні етапи розвитку сучасного трудового права висвітлені у працях Н. Болотіної, В. Венедиктова, А. Зайкіна, І. Зуба, С. Іванова, О. Кульбашної, В. Миронова, П. Пилипенко, В. Прокопенко. Актуальні проблеми регулювання трудових відносин та укладення трудових договорів досліджуються С. Арбузовим, Е.Герасимовою, О.Дуюновою, В. Кибою, Н. Лазор, В. Пастуховим, Г. Рогалевою, Н. Тоде. Однак варто зазначити, що незважаючи на значну кількість наукових праць з питань правового регулювання трудових відносин, у них майже не використовується міждисциплінарний підхід, який дав би змогу поєднати юридичні, економічні та соціальні аспекти розвитку сучасних трудових правових відносин.

      В українському законодавстві трудове право виокремлено в самостійну підгалузь, у складі якої розрізняють регулювання індивідуальних і колективних трудових відносин. Базовими законодавчими актами з питань трудових відносин в Україні є Кодекс законів про працю в Україні (КЗпП України) від 10.12.1971 № 22 (частина 8) та Закон України «Про колективні договори і угоди» від 01.07.1993, № 3356 (частина 12) [57].

      У загальному плані МОП виходить із трактування трудових відносин як таких, що встановлюють правовий зв'язок між особою, котра виконує роботу, та особою на користь якої виконується робота за винагороду, за визначених умов, установлених законодавством і практикою. Законодавство України не містить визначення терміна «трудові відносини», визначень індивідуальних і колективних трудових відносин, а також категорій осіб, на яких поширюються трудові відносини та винятків із сфери трудових відносин. При цьому в нормативно-правовій базі найчастіше трапляється термін «соціально-трудові відносини».

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.