У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Забезпеченість та рівень використання трудового потенціалу аграрної сфери

     

      Повна і раціональна реалізація трудового потенціалу агарної сфери країни є основною умовою прискорення науково-технічного прогресу, підвищення ефективності виробництва,

     удосконалення виробничих відносин, вирішення соціальних завдань. Це закономірно, оскільки люди створюють і використовують засоби виробництва та організовують його. На сучасному етапі розвитку економіки, в умовах дефіциту фінансових ресурсів та неможливості за короткі терміни відродити матеріально-технічну базу, визначальна роль належить трудовому потенціалу. Трудовий потенціал аграрної сфери формується за рахунок сільського населення. Зміни трудового потенціалу можуть впливати як на чисельність так і на структуру учасників виробничо-господарської діяльності. Зокрема, трудовий потенціал аграрного сектору являє собою категорію, що характеризує кількість, якість і міру наявної та потенціальної сукупної здатності населення села до виробництва і створення матеріальних та соціальних благ, які мобілізуються в процесі соціально-економічних відносин під впливом демографічних, соціально-економічних, соціально-психологічних, політичних та історичних факторів [206, с. 127-131].

      Трудовий потенціал сільської місцевості є основним джерелом трудового потенціалу сільськогосподарського виробництва і сільськогосподарських підприємств. До нього слід відносити запаси праці відповідної кількості і якості, потенційну здатність сільськогосподарських підприємств та жителів села, їх ресурси праці. Залежить трудовий потенціал сільських територій від загальної чисельності трудових ресурсів, їх статево - вікового складу, рівня освіти, кваліфікації, територіальної і професійної мобільності, а також трудової активності статево-вікових груп, тобто характеризується кількісними і якісними сторонами. Власне сільський трудовий потенціал включає в себе переважну частину трудового потенціалу сільськогосподарського виробництва, значну частку трудового потенціалу переробних господарств і сервісних служб, трудовий потенціал сфери обслуговування і соціальної сфери села, осіб котрі ведуть особисте селянське господарство, зайнятих несільськогосподарськими видами діяльності на селі, а також до його складу входять підприємства, які розташовані на території сільської місцевості.

      Визначальним чином на трудовий потенціал, його відтворення, масштаби, якість і результативність використання, впливають багато факторів, що залежать від особливостей розвитку окремого населеного пункту до соціально-економічного розвитку держави. Якщо розглядати сільський трудовий потенціал, то на його сучасний стан, формування і раціональне використання також впливає специфіка розвитку та формування сільської території, природа соціально-економічних рис села, зокрема, специфіка зайнятості сільського населення.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.