У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Ретроспектива розвитку сільських територій та її вплив на формування трудового потенціалу аграрної сфери

     

      Чисельність сільського населення, його статево - вікова структура, фізичне здоров’я селян є основоположними критеріями для відродження сільської місцевості та основою розвитку сільського господарства. Населення сільської місцевості є природною основою трудового потенціалу аграрної сфери економіки. Аналіз сучасного стану демографічних та соціальних процесів на селі віддзеркалює результативність минулої соціально-економічної політики держави щодо розвитку галузі сільського господарства та показує стан соціального середовища, яке в майбутні роки формуватиме трудовий потенціал сільськогосподарських підприємств.

      Отже, перед нами постає необхідність дослідження демографічних та соціально-економічних процесів сільської місцевості Миколаївської області як основного джерела формування трудового потенціалу підприємств сільських територій.

      Загалом людські ресурси визначаються кількісним та якісним складом населення. Проте кількість на даному етапі розвитку суспільства не впливає на багатство країни. Основне значення має якість населення, що являє собою комплексне поняття, систему характеристик населення та його найважливішої частини – населення працездатного віку. Якість населення – це оцінка освітнього рівня населення, його професійної структури, соціального стану, мобільності, стану здоров’я, середньої тривалості життя. Якість населення можна охарактеризувати за наступними ознаками: стан здоров’я, потреби, здібності, обдарованість, творчий потенціал, професіоналізм, поведінка, позиція ставлення до праці, світогляд. Зміни якостей населення можна розглядати як розвиток населення або, навпаки, його деградацію. Отже, формування та розвиток трудового потенціалу сільської місцевості потрібно розглядати як процес взаємодії різних сторін – демографічної, соціальної, екологічної, які забезпечують відтворення його кількісних та якісних характеристик. Саме тому формування і розвиток трудового потенціалу залежить від подолання кризових явищ у процесах відтворення суспільства. Велике значення має дослідження тенденцій та проблем сільської місцевості регіону серед яких можна виділити відтворення населення, зміни у вікових групах населення працездатного віку, міграція населення.

      Дослідження демографічної ситуації в Південному регіоні містить в собі аналіз демографічних процесів, який формується внаслідок взаємодії багатьох факторів. Головні закономірності відтворення населення виявляються через послідовність демографічних ситуацій. Інформаційною базою для характеристики та аналізу демографічної ситуації є дані переписів населення, вибіркові соціально – демографічні обстеження, дані поточного обліку демографічних подій.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.