У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Соціокультурні проекції в політичних рекламних технологіях (на прикладі дослідження щитової політичної реклами 2009-2010рр)

     

      Актуальність даного емпіричного дослідження:

      Даний дослідницький проект – це комплексний підхід до політичної реклами як особливої соціальної технології з величезним вмістом різноманітних видів капіталу і з такими ж з потенційними ресурсними можливостями дії. Політична реклама, яка складає предметне поле даного дослідження, є цікавою, оскільки становить пласт медіа реальності, яку ми можемо відмежувати і виокремити, а також, саме в ній використовують різноманітні техніки і ігри зі смислами, оскільки потужна прагматична орієнтація включає як правило величезні ресурси всього рекламного ринку. При цьому її кількісна присутність в медіа створює певну асиметрію на весь час передвиборчої кампанії, що є випуклістю, яку складно не помітити і яка вже сама в собі несе елемент вирізнення з поміж інших рекламних практик, крім цього створює навколо себе потужне інформаційне поле, з метою подіяти хоча б якимось чином на потенційних виборців.

      Стан досліджень з даної тематики Політичну рекламу та її соціальний контекст та зв'язок з громадськістю досліджували Б.Ольшанський, Г.Почепцов, А.Лєбєдєв-Любімов, Т.Ляпіна А.Кутлалієва, В.Королько А.Попова і інші. Так, Т.Ляпіна здійснює загальну характеристику політичної реклами та можливостей її представлення. Західні дослідники Е.Семпсон, М.Спілмен, Р.Фішер, Б.Ольшанський звертають увагу на шляхи побудови позитивного іміджу. Серед вітчизняних дослідників політична пресова, телевізійна реклама викликає постійний інтерес. Про що засвідчують відповідні аналітичні дослідницькі роботи у даному напрямку [89], [95], [96], [97], [98], [130]. При цьому щитова реклама так і не знайшла належної уваги саме в контексті соціокультурного виміру. Хоча, звичайно, регулярно під час передвиборчих кампаній відслідковується, яка фінансова ємкість її використання.

      Проблема дослідження:

      З однієї сторони, ми маємо досить високо технологічні рекламні практики у яких задіяні різноманітні технології з активізації ефективності їх дії; з іншої сторони - ці рекламні практики мають різноманітні смислові наповнення, які не завжди є проявом соціокультурного тексту, що має місце в суспільстві і демонструють лише штучні конструкції, які фактично представляють певний смисловий дизайн окремих «технологів», що по суті складає свою закриту реальність позбавлену відповідного потенціалу соціальної взаємодії. Тобто наявність технологій ще не є еквівалентом їх адекватності щодо орієнтацій, очікувань, які мають місце в суспільному житті. Так щитова політична реклама транслює відповідні ціннісні орієнтації з однієї сторони, з іншої сторони ми маємо населення, що в своїх повсякденних практиках використовує свою ціннісну лінійку, яка певним чином співвідноситься з тим, що транслюється рекламою. Зазначене дозволяє висловити деяке припущення.

      Гіпотеза: смисли до яких скеровує політична щитова реклама не завжди є актуальними і значимими для населення України, що робить саму рекламу не ефективною і статичною, перетворюючи її з активного дискурсу в декорацію політичного спектаклю. Об’єкт дослідження: політичні рекламні практики.

      Предмет: соціокультурні прояви в політичній щитовій та пресовій рекламі в Президентській кампанії 2009-2010 року.

      Мета: виявлення стану співвідношення між невидимим смисловим наповненням соціального простору, представленого в рекламних декораціях щитової політичної реклами передвиборчої Президентської кампанії 2009-2010 року, та ціннісними орієнтаціях агентів в українському суспільстві, представленими за допомогою результатів моніторингових досліджень в 2009-2010 роках.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.