У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Наукові засади формування виробничих кластерів як ринкового інституту галузево-просторового розвитку економіки

     

      Турбота про раціональну просторову організацію господарства країни - обов'язкова функція будь-якої держави, завдання її самозбереження й стійкого розвитку. У реалізації цієї функції в тому або іншому ступені беруть участь всі державні інститути, оскільки їх діяльність так чи інакше прив’язується до певної території. У цей час, незважаючи на увагу дослідників до проблеми раціональної організації економічного простору, ще не вироблені єдині концептуальні основи, що дозволяють інтегрувати розроблені положення теорії економічного простору в цілісну й струнку логічну систему [23].

      Традиційна парадигма регіонального розвитку, що втілює, насамперед, пріоритет матеріальних факторів розміщення, переживає кризу й уже не в змозі пояснити сучасні просторові процеси. У цей час економіка має потребу у виробленні нових теорій, концепцій, підходів і ідей, здатних адекватно розкрити з урахуванням змінних реалій сутнітсь процесів, що відбуваються, у просторовому аспекті й сприяти виробленню інструментів нової політики.

      Сучасне формування й розвиток ринкових відносин все більш спирається на теоретичні аспекти наукових обґрунтувань економічних реформ, серед яких особливе місце займає модернізація територіальної й галузевої економічної системи. Сутність регіональної економіки проявляється в процесі вивчення організації продуктивних сил, соціально-економічних відносин у взаємозв'язку із природно-економічними умовами..

      Структурний зміст регіональної економіки дозволяє віднести її до мезоекономіки, де вона функціонує як особливе господарське утворення, що характеризується множинністю форм. Регіональну економіку доцільно розглядати як сферу науки про економіку, що включає дослідження структури й форм організації територіального простору [29].

      Для того, щоб зрозуміти сутність і значення просторової економіки, необхідно провести аналіз її розвитку, відповідно до якого виділені наступні етапи:

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.