У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Економічна оцінка функціонування виноградарської галузі України

     

      В умовах членства України у СОТ важливе значення має аналіз зовнішнього середовища, яке впливає на ефективність роботи та розвиток виноградарської галузі України та Одеської області зокрема. Такий аналіз важливий також і в контексті кластеризації економіки, функціонування та розвитку кластерного утворення, умови для якого, як нами встановлено, існують в Одеській області в межах виноградарської галузі.

      На початок ХХІ ст. світовий рівень виробництва вина досяг 260 млн. гл. Основними виробниками вина є: країни ЄС з виробництвом 160−170 млн. гл., експортом 49 млн. гл. і імпортом 38 млн. гл.; США, в основному штат Каліфорнія, − виробник вина, що динамічно розвивається з виробництвом 21 млн. гл. та доходами від виноградарсько-виноробної та суміжних галузей в розмірі більше 46 млрд. дол.; Австралія - новий виробник вина − з виробництвом 10 млн. гл., внутрішнім продажем 3,45 млн. гл., експортом 3,38 млн. гл., зокрема в країни ЄС 2,08 млн. гл.; Чилі з виробництвом 5 млн. гл., внутрішнім споживанням 2,2 млн. гл., експортом 2,2 млн. гл., де 80 % усіх виноградників контролюють 5 великих компаній.

      Вирощування виноградної лози та виробництво виноробної продукції зосереджено в країнах з помірним і субтропічним кліматом, точніше на території між 300 і 500 північної широти, в яку входять такі країни: США, Франція, Португалія, Італія, Греція, Туреччина, Алжир, Україна, Молдова, Угорщина, Іспанія, та на території між 300 і 400 південної широти (Аргентина, Чилі, ПАР, Австралія). На 15 вказаних країн приходиться приблизно 70 % збору винограду та 90 % виготовлення виноградного вина.

      В країнах Південної півкулі спостерігається зростання виробництва вина, за винятком Аргентини (там зафіксовано зменшення виробництва вина на 3,4 млн. гкл.). Так, в Чилі спостерігається збільшення виноробної продукції на 0,9 млн. гкл. (дані за 2005-2006 роки), в Бразилії - на 0,8 млн. гкл. Стабільний та високий рівень виробництва вина також існує в Австралії - близько 8,7 млн. гкл. Дещо знизилось виробництво винопродукції на ринку ПАР: в 2010 році в порівнянні з 2000 р. воно зменшилось на 1 млн. гкл.

      Зважаючи на рівень всесвітнього споживання вина в 2010 році (226 - 228 млн. гкл), маємо картину різниці між виробництвом і споживанням: можна стверджувати, що щорічні незатребувані залишки у світі складають від 36 до 55 млн. гкл. І це важливий і показовий факт, який свідчить про дуже високий рівень конкурентної боротьби на міжнародному ринку вина і про необхідність для українських виробників знаходити інноваційні (в тому числі і нові організаційні) форми підвищення конкурентоздатності продукції.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.