У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Формування концептуальних підходів стратегічного розвитку державного фінансового моніторингу в банківському секторі економіки України

     

      Питання національної безпеки в контексті здійснення державного моніторингу кожної держави тісно взаємопов’язане з питанням боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом. Легалізація коштів є не лише суспільно небезпечним діянням, а і системною загрозою для банківського сектору і національної економіки в цілому.

      Беручи до уваги той факт, що активізація міжнародного тероризму породжує нові проблеми у сфері боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванням тероризму, нагальним постає потреба запровадження жорсткості заходів для подальшого контролю в процесі функціонування нелегальних фінансових потоків.

      Основним елементом в напрямах антитерористичної політики держави постає виявлення та ефективне блокування каналів фінансових надходжень терористичних організацій, шляхом створення і запровадження концептуальних підходів стратегічного розвитку фінансового моніторингу в банківському секторі економіки України.

      Головною умовою ефективного вирішення окреслених проблем є акумуляція направленості дій державних суб’єктів фінансового моніторингу і фінансових установ для реалізації концептуальних підходів стратегічного розвитку державного регулювання банківського сектору економіки України.

      Таким чином, досліджуючи статистичну та нормативно-правову базу створення і запровадження стратегій та програм удосконалення фінансового моніторингу в контексті протидії легалізації злочинним шляхом було виявлено, що від моменту прийняття базового закону протидії легалізації коштів, було прийнято низку відповідних програм та концепцій.

      Від так, на 2004 рік Постановою Кабінету Міністрів України разом із Національним банком України від 16.01.2004 р. [194] було запроваджено програму протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, основною мета якої проявлялася у забезпеченні реалізації Сорока рекомендацій Групи з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей (FATF), впровадження заходів для постійного удосконалення системи протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, та фінансуванню тероризму.

      Створювалися умови для проведення роботи, яка б спрямовувалась на подальшу імплементацію міжнародних стандартів у сферу запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, та фінансуванню тероризму.

      В той же час, організаційно-управлінські заходи виражались у вигляді здійснення методичного забезпечення діяльності суб'єктів первинного фінансового моніторингу, а також навчанні та підвищенні кваліфікації фахівців з питань запобігання і протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, та фінансуванню тероризму.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.