У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Фундаментальний аналіз у прийнятті інвестиційних рішень

     

      Термін “аналіз” широко використовують практично у всіх сферах науки. В економічній літературі слово “аналіз” трапляється у багатьох словосполученнях: “економічний аналіз”, “фінансовий аналіз”, “аналіз фінансово-господарської діяльності підприємства”, “технічний аналіз” і “фундаментальний аналіз”.

      Автор розглядає фундаментальний аналіз як самостійний підхід, що застосовується аналітиками та інвесторами на ринку цінних паперів в процесі ухвалення інвестиційних рішень. Завдання цієї сфери фінансових знань – аналіз окремих цінних паперів, спрямований на оцінку результатів вкладання у них грошей.

      Основоположниками західної теорії фундаментального аналізу прийнято вважати Б. Грехема та Д. Додда, які в 1934 році в США опублікували книгу “Аналіз цінних паперів”. У цій праці вперше було введено поняття “фундаментальний аналіз” і дано йому визначення як інструмента для прогнозу майбутніх біржових цін на акції. При цьому предметом дослідження фундаментального аналізу, на думку авторів, є “фінансові показники, доходи та дивіденди емітента акцій, а також стан економіки” [90, с. 21].

      М. Томсетт дає визначення фундаментальному аналізу як процесу “дослідження стану економіки, галузі та фінансового стану емітента акцій з метою визначення ринкової вартості акцій емітента акцій” [102, с. 85].

      Більшість економістів та аналітиків використовують термін “фундаментальний аналіз” як один із методів оцінки ринкової вартості акцій емітентів, що котируються на ринку, для того, щоб визначити майбутній потенціал їхнього зростання. Такий підхід, нарівні з технічним аналізом, широко використовують в західній практиці. Вчені-економісти У. Шарп, Г. Александер та Дж. Бейлі у своїй праці “Інвестиції” пишуть: “Фундаментальний аналіз виходить з того, що “істинна” (або внутрішня) вартість будь-якого фінансового активу рівна приведеній вартості всіх готівкових грошових потоків, які власник активу розраховує отримати в майбутньому” [77, с. 11]. Тобто йдеться про оцінку вартості акцій емітента на основі аналізу їхньої здатності приносити прибуток.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.