У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Оцінка впливу складових фінансового механізму на показники розвитку зеленого бізнесу

     

      Оскільки зелений бізнес є передумовою для забезпечення сталого розвитку країни, то сприяння його становленню має на меті не лише збільшення обсягів виробництва екологічних товарів та послуг, а й покращення економічних умов життя населення, зниження рівня екологічно-деструктивного впливу діяльності суб’єктів господарювання на довкілля та стимулювання соціального розвитку суспільства. Зважаючи на це, зростання кількості підприємств ЗБ, розширення ринку екологічних товарів та послуг повинно мати позитивний ефект для: а) країни – сприяти її економічному зростанню; б) населення – покращувати його соціальний добробут; в) навколишнього природного середовища – знижувати шкідливий вплив антропотехногенної діяльності.

      Практика європейських країн свідчить, що на різних стадіях функціонування зеленого бізнесу доцільно здійснювати різну економіко-екологічну політику щоб забезпечити сприятливі умови для розвитку ЗБ. Це пов’язано з тим, що ефективність ФМЗБ ґрунтується на результативному функціонуванні елементів цього механізму, що досягається за умови, коли кожен його елемент сприяє становленню зеленого бізнесу, а їх взаємодія створює синергетичний ефект, який прискорює цей процес та сприяє економічно-соціальному розвитку країни і забезпечує екологічно сприятливі умови життя для населення.

      Роль елементів фінансового механізму розвитку зеленого бізнесу, що проявляється у збільшенні кількості підприємств ЗБ та обсягів їх виробництва, значною мірою залежить від етапу розвитку, на якому перебуває цей напрям діяльності. Можна припустити, що в країнах, де зелений бізнес активно розвивається, функціонує, як правило, ефективний механізм його стимулювання, в той час як в країнах, де ще не створено жодного підприємства ЗБ або їх існує лише декілька, цей механізм є малоефективним та потребує удосконалення.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.