У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


База оподаткування податків на доходи

     

      При обранні для дослідження бази податків на доходи конкретних податків ми виходили, перш за все, з їх вагомості в системі податкових платежів. З цих позицій, а також враховуючи встановлений обсяг дослідження, цілком логічно проаналізувати особливості визначення бази оподаткування двох платежів – податку на доходи фізичних осіб та податку на прибуток підприємств. Саме ці два податки складають найбільший обсяг надходжень до відповідних бюджетів серед всіх прибуткових податків.

      Якщо виходити з загального розуміння бази оподаткування (це вартісний вираз об'єкта оподаткування, до якого застосовується податкова ставка і який використовується для визначення розміру податкового зобов'язання платника податку), то базою оподаткування для податку з доходів фізичних осіб є чистий річний оподатковуваний дохід. Чистий річний оподатковуваний дохід визначається як різниця між загальним оподатковуваним доходом та податковою знижкою, отриманою платником податку за підсумками податкового звітного року. У свою чергу, податкова знижка розраховується за правилами ст. 166 Податкового кодексу України, але деталізувати порядок її визначення в рамках даного дисертаційного дослідження навряд чи має сенс, тому будемо підходити до неї як до вже визначеної суми.

      Український законодавець засади формування загального оподатковуваного доходу, загального місячного оподатковуваного доходу та загального річного оподатковуваного доходу встановив у ст. 164 Податкового кодексу України.[118] Так, загальний оподатковуваний дохід – це будь-який дохід, який підлягає оподаткуванню, нарахований (виплачений, наданий) на користь платника податку протягом звітного податкового періоду. Сукупність оподатковуваних доходів, нарахованих (виплачених, наданих) платнику податку протягом звітного податкового місяця складає загальний місячний оподатковуваний дохід. У свою чергу, загальний річний оподатковуваний дохід включає загальні місячні оподатковувані доходи, іноземні доходи, доходи, отримані фізичною особою - підприємцем від провадження господарської діяльності та дохід, отриманий фізичною особою, яка провадить незалежну професійну діяльність. Порядок визначення останніх двох різновидів доходів встановлюється, відповідно, статтями 177 та 178 Податкового кодексу України.[118]

      У попередньому підрозділі роботи ми вказували на неоднозначне ставлення до оподаткування доходу, отриманого в результаті прийняття платником майна у спадщину чи дарунок. Потрібно наголосити, що за податком на доходи фізичних осіб у ст. 164 Податкового кодексу України законодавець не називає цей різновид доходу в складі загального річного оподатковуваного доходу. Разом із тим, аналіз положень ст. 174 цього Кодексу, якою врегульовано порядок оподаткування зазначених доходів, дає підстави стверджувати, що дохід, отриманий платником податку в результаті прийняття ним спадщини чи дарунку включається спадкоємцями до складу загального річного доходу платника податку і зазначається в річній податковій декларації.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.