У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Спеціалізовані норми адміністративно–процесуального права

     

      Поділ нетипових норм права на окремі види здійснюють в залежності від їхнього цільового призначення, виконуваного у процесі правового регулювання. У теорії права розрізняють такі нетипові норми права: загально–закріпні норми або норми–начала, установчі норми або норми–принципи, прогностичні норми або норми–цілі, декларативні норми або норми–оголошення, дефінітивні норми або норми–дефініції (визначення), а також оперативні норми або норми–інструменти, колізійні норми або норми–арбітри [81, c. 165].

      Проаналізуємо наскільки ці нетипові правові розпорядження (норми) є характерними для адміністративно–процесуального права.

      Відразу зазначимо, що виділення норм–принципів і норми–дефініцій для окремого дослідження обумовлене двома причинами: 1) ці види норм є найбільш розповсюдженими порівняно з іншими нетиповими адміністративно-процесуальними нормами; 2) вони мають суттєве значення для формування адміністративно-процесуального законодавства і практики його застосування уповноваженими суб'єктами адміністративних процесуальних правовідносин. Норми оголошення, оперативні і колізійні норми не являють собою інтересу у плані виконання завдання цього дисертаційного дослідження. Тому основну увагу приділимо нормам–цілям, бо саме вони повинні визначати стратегію адміністративного процесу як галузі права і адміністративно–процесуальної діяльності у конкретних справах.

      Прогностичні норми (норми–цілі) не є характерними для адміністративного процесуального права. Аналіз чинного вітчизняного законодавства показує, що мета у деяких нормах адміністративно–процесуального права включається як структурний елемент до їхніх гіпотез, наприклад ч.3 ст.12 КАС України "Гласність і відкритість адміністративного процесу" [18], в якій встановлюється: "Суд ухвалою може оголосити судове засідання або його частину закритими з метою нерозголошення державної чи іншої таємниці, що охороняється законом, захисту особистого та сімейного життя людини, в інтересах малолітньої чи неповнолітньої особи, а також в інших випадках, установлених законом".

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.