У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Особливості формування та використання персоналу

     

      У процесі трудової діяльності працівниками для вирішення службових завдань використовуються як якості, отримані у процесі виховання та життя, так і набуті при виконанні професійних обов’язків. Найбільш значимі з них в умовах виробничої діяльності формують персонал підприємства. Компоненти „освіта” і „здоров’я” є основоположними елементами персоналу, які визначають результативність діяльності практично кожного індивідуума і кожного трудового колективу. Дане твердження ґрунтується на тому, що за відсутності у людини хоч би мінімального здоров’я і деякої освіти трудова діяльність стає майже неможливою [29, с. 204].

      Процес формування персоналу включає такі напрями роботи з персоналом: підбір, розстановка, оцінка, адаптація та його навчання.

      Підбір персоналу є таким же важливим напрямом кадрової роботи, як і кадрове планування, аналіз роботи, оцінка виконання, система стимулювання, навчання і розвиток персоналу, і багато в чому визначається організаційною культурою, що склалася на підприємстві. Комплексний підхід до підбору персоналу складається із п’яти основних етапів [48]:

      – характеристика вакантної посади;

      – визначення особистих і ділових якостей кандидата, необхідних для ефективного виконання роботи (визначення вимог до кандидатів на посаду);

      – визначення джерел і способів залучення кандидатів;

      – вибір методів оцінки кандидатів;

      – проведення процедури добору.

      Складові персоналу стосуються як окремого працівника, так і всього виробничого персоналу, при цьому кожен учасник трудового процесу характеризується різними якостями, які по-різному впливають на результативність виробничої діяльності. Таким чином, і окремого працівника, і всього персоналу можуть стосуватися однакові компоненти. Дана особливість визначає необхідність використання поняття „суб’єкт трудового потенціалу”, під яким розуміється працівник або будь-яка група працівників, класифікованих за ознакою приналежності до тієї чи іншої професійної групи, котрі мають однаковий набір компонентів. Звідси зрозуміло, що суб’єктом персоналу підприємства може бути й один працівник, і група працівників, які виконують трудові обов’язки у виробничому підрозділі.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.