У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Поняття та ознаки адміністративної відповідальності юридичної особи

     

      Сучасні реформаційні процеси, що відбуваються в нашій державі об’єктивно передбачають зміну моделі взаємовідносин між юридичною особою та державою, в особі її уповноважених органів (посадових осіб), а також суттєве оновлення їх доктринального та законодавчого фундаменту діяльності. Іншими словами, сьогодні існує нагальна необхідність удосконалення адміністративно-правової доктрини та адміністративно-деліктного законодавства, які за часів існування СРСР були головними інструментами легального забезпечення командно-адміністративної економіки.

      Демократизація суспільних відносин, запровадження інститутів громадянської держави, орієнтація на відносини типу “держава для людини” обумовлює те, що головним обов’язком нашої держави є належне санкціонування (встановлення) і забезпечення прав і свобод людини та громадянина. Слід зазначити, що базовим методом взаємовідносин юридичної особи і держави в Україні сьогодні є переконання як система заходів правового і неправового характеру, яка полягає у застосуванні різноманітних виховних, роз’яснювальних і заохочувальних заходів, з метою формування у членів органу юридичної особи та іншої особи, яка, відповідно до закону чи установчих документів, виступає від імені та в інтересах юридичної особи, розуміння необхідності чіткого дотримання вимог законів та інших нормативно-правових актів.

      При цьому, застосування методів переконання не виключає питання про розумно допустимі межі його використання як засобу впливу на осіб, які, відповідно до закону чи установчих документів, виступають від імені та в інтересах юридичної особи, але не дотримуються приписів нормативно-правових актів. У той же час, потрібно розуміти, що цей метод не в усіх випадках є достатнім засобом такого впливу.

      Саме тому держава, захищаючи права і свободи людини та громадянина, усіх членів суспільства, з метою забезпечення загального блага, примушує осіб, які, відповідно до закону чи установчих документів, виступають від імені та в інтересах юридичної особи, які не піддаються заходам переконання, дотримуватися правопорядку за допомогою застосування різноманітних стягнень і зобов’язань. За таких умов метод переконання не є єдиним засобом впливу на поведінку керівників юридичної особи і виникає об’єктивна потреба в реагуванні держави на правопорушення, що, до речі, завжди полягає в застосуванні уповноваженим органом (посадовою особою) передбаченого законом адміністративного стягнення.

      Таким чином, в Україні важливим методом упорядкування суспільних відносин наразі є адміністративна відповідальність як вид юридичної відповідальності. Багатоаспектний цілеспрямований характер притягнення юридичної особи до адміністративної відповідальності зумовлює її дієвість, оскільки суспільство в будь-який період свого існування об’єктивно потребує правової оцінки діяльності конкретної юридичної особи.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.