У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Відображення змісту виховання почуття національної ідентичності у канадських старшокласників засобами природоохоронної діяльності у навчально-виховному процесі

     

      У Канаді, як і в інших країнах світу, принципова увага приділяється вихованню у підростаючого покоління добропорядних якостей, прищеплення йому кращих рис національного характеру, що сприяють духовній єдності народу, його спільній турботі про благополуччя і безпеку країни. До непересічних національних цінностей канадці відносять природу, від стану якої залежить задоволення життєвих потреб суспільства і окремої людини. Тому підготовка молоді до природозахисної діяльності нерозривно пов’язується із загальноосвітньою і включається у зміст навчально-виховної роботи школи. В її здійсненні канадські педагоги спираються на принципи міждисциплінарності і неперервності, які забезпечують взаємозв’язок і розвиток знань і умінь, що тісно корегують із природоохоронною діяльністю. Отже, природоохоронна складова є органічною частиною формування добре освіченої і національно свідомої особистості, яка відзначається високими громадянськими якостями, любить і шанує свою батьківщину, непокоїться її нинішнім і майбутнім.

      У Канаді за останні десятиліття набули поширення шкільні спецкурси з конкретно означених або комплексних проблем громадянського виховання. Так, у Британській Колумбії, починаючи з 2005 року, впроваджено факультативний курс із громадянської освіти для учнів одинадцятого класу, який може замінити заліковий кредит із суспільних наук або країнознавства (Native studies). У 2007 році в провінції Альберта у навчальний план старшої школи (з 10 по 12 класи) було запроваджено трирічний обов’язковий курс з громадянської освіти. Подібні курси запроваджуються в школах й інших провінцій. Типовими темами, що включаються до змісту цих курсів, є теми “Глобалізація”, “Націоналізм”, “Ідеологія”. У 2000 році в провінції Онтаріо у першому семестрі 10 класу середньої школи було впроваджено обов’язковий курс з громадянського виховання [157]. Таким чином, у школах кожної провінції здійснюється пошук підвищення рівня громадянського виховання, прищеплення учням любові до рідного краю. У школах провінції Онтаріо педагоги зосереджують увагу на вихованні громадянської активності школярів, безпосередньо залучаючи їх до участі в суспільному житті регіону. У провінції Альберта навчальний план з громадянського виховання спрямований на вивчення питань ідентичності та етнічної приналежності. Тому громадянське виховання у цій провінції більшою мірою зосереджується на проблемах ідентичності канадської нації, вивченні культури аборигенного населення, іммігрантів та франкомовних громадян ніж на ставленні молоді до політики. Реформування змісту громадянської освіти в старших класах середньої школи Канади, що розпочалося наприкінці ХХ – на початку XXI сторіччя, викликало потребу в оновленні змістовного наповнення навчальних планів. Поступово нові навчальні плани почали вводитися по всій країні: Ньюфаундленд та Квебек – 1998 рік, Саскачеван – 1999, Онтаріо – 2000 рік, Нова Шотландія – 2002 рік, Британська Колумбія – 2005 рік, Острів Принца Едварда – 2007 рік, Нью Брансуік – 2006, Манітоба та Альберта – 2007 рік. Включення нових дисциплін у шкільні навчальні плани, в котрих висвітлюються різні аспекти громадянського життя країни, на думку канадських освітян, сприятиме поліпшенню національного виховання учнів, прищепленню їм почуття громадянської спорідненості, небайдужості до потреб батьківщини, її здобутків, проблем і цінностей, в числі яких природа і природні ресурси посідають пріоритетне місце [304, с.49].

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.