У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Поняття, зміст і головні риси електронних грошей як основи формування системи електронних платежів

     

      На сьогодні електронна комерція є комплексним поняттям, яке у технологічному аспекті спирається на обмін комерційною інформацією через Інтернет, а у правовому аспекті має своєю основою такі категорії, як електронний документ, електронний підпис, електронний обмін документами, електронний договір, електронні гроші та деякі інші. Ці категорії мають свій зв’язок і визначають ефективність електронної комерції в цілому [75, с. 55]

      На думку О. С. Олексюк, інформаційна економіка (нова економіка), виникнення та розвиток електронної комерції, поставили питання щодо необхідності створення універсального платіжного засобу, який можна буде використовувати не тільки у матеріальному світі, але і в віртуальному [122, с. 198].

      Результатом відповідних перетворень стало виникнення електронних грошей, що в сучасних умовах функціонують у спеціальних платіжних системах. При цьому використання електронних грошей у процесі здійснення електронної комерції стало невід’ємним атрибутом останньої. Саме наявність досконалої системи здійснення розрахунків у процесі електронної взаємодії клієнтів і компаній, компаній і компаній, державних органів з іншими учасниками відносин, у сучасних умовах є необхідною складовою електронної комерції.

      За останні декілька років український ринок електронних банківських технологій пройшов помітний шлях від початкової стадії комп’ютеризації процесу здійснення звичайних банківських операцій на базі персональних комп’ютерів до повноцінних автоматизованих банківських систем, що відповідають сучасним вимогам.

      У сучасних умовах, за прогнозами деяких експертів, саме електронні гроші повинні замінити кредитні картки. Такий погляд зумовлений негативними наслідками у вигляді правопорушень, що вчиняються із використанням інформації про картку сторонніми особами.

      Власне небезпека незаконного використання інформації, наприклад номера картки, який повідомлений сумнівному інтернет-магазину, стримує багатьох потенційних клієнтів від здійснення операцій купівлі продажу в мережі. Крім того, інтернет-магазини теж не застраховані від покупців, які розраховуються з чужої кредитної картки. Незважаючи на зусилля світових карткових платіжних систем щодо безпечного використання пластикових карток в Інтернеті (відомим проектом у цій галузі є впровадження стандарту Secure Electronic Transactions – SET), такі платежі залишаються досить ризиковими [133].

      Відсутність приватності, низька швидкість трансакції, складність та абсолютна непристосованість до проведення мікроплатежів перешкоджають поширенню використання пластикових карток для розрахунків у Інтернеті [133].

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.