У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Концептуальний підхід до удосконалення правового забезпечення системи електронних платежів в Україні

     

      Останні десятиріччя характеризуються стрімким розвитком інформаційних технологій та засобів телекомунікації. Проведення цілеспрямованої політики у забезпеченні досягнень вітчизняної та світової науки і техніки для задоволення соціальних, економічних, культурних та інших потреб суспільства є пріоритетним у сучасній державі [25, с. 5].

      Електронна комерція відкриває можливості для виробництва нової продукції і нових моделей господарської діяльності у межах віртуального ланцюжка додавання вартості або в результаті освоєння новоствореного сектору ринкового простору [60, с. 103].

      Вище зазначалося про важливість і значення системи електронних платежів для здійснення комерційних операцій у Інтернеті. Водночас зауважимо, що електронні гроші, які функціонують у платіжних системах, мають значний вплив на розвиток електронної комерції. Прогресивний розвиток відповідних платіжних систем повинний впливати на зміцнення та зростання економіки України в цілому.

      Розширення процесів використання таких грошей обов’язково відбувається через те, що, незважаючи на деякі, іноді навіть істотні недоліки, вони мають такі незаперечні переваги, як зручність, висока швидкість здійснення фінансових операцій, простота використання, забезпечення повного контролю за платежами і їхньою високою безпекою, анонімність, можливість передачі третім особам [51].

      Скорочення транзакційних витрат є внутрішнім ресурсом економічного розвитку країни [79]. Необхідно враховувати, що електронні гроші є наступним щаблем розвитку грошей як засобу платежу. Для проведення аналізу впливу електронних грошей на грошову систему й виявлення основних наслідків їхнього широкого поширення насамперед необхідно чітко визначити саме поняття електронних грошей, щоб відрізняти платіжні системи, що використовують електронні гроші, від інших систем і вичленувати електронні гроші із усього набору фінансових продуктів [191, с. 403].

      Крім того, для розвитку та удосконалення системи електронних платежів необхідно створити відповідні організаційні та правові умови.

      На думку А. В. Юрова, суть організаційних заходів повинна мати результатом відновлення довіри населення до банківського сектору шляхом відповідних дій держави у фінансовій сфері. Також необхідно удосконалити нормативно-правову базу, що регламентує емісію електронних грошей [211, с. 42] та відносини у сфері використання платіжних систем на основі електронних грошей.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.