У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Податкова злочинність – основне джерело тіньової економіки

     

      Податкова система України була створена на початку 90-х років і пред-ставлена сукупністю податків, зборів та інших платежів, що стягуються в установленому порядку з платників – юридичних та фізичних осіб на території країни. Крім того, існують державні позабюджетні фонди, дохідна частина яких формується за рахунок цільових відрахувань. Важливою тенденцією роз-витку податкової системи України є її криміналізація, зростання масштабів податкової злочинності.

      Податкова злочинність – суспільно небезпечне соціально-правове явище, що включає в себе сукупність злочинів, об'єктом яких є несплата податків та інших обов'язкових платежів. Протягом останніх років, спостерігається значне поширення фактів ухи-лення від сплати податків. В результаті проведеної роботи в 2011 р. за участю підрозділів податкової міліції у взаємодії із іншими підрозділами податкової служби за рахунок відшкодування збитків по кримінальних справах та стяг-нень за результатами ініційованих перевірок до бюджету спрямовано 1,5 млрд грн, упереджено незаконне відшкодування ПДВ у сумі 3,3 млрд грн, припине-но незаконний обіг товарів на суму майже 900 млн грн, з суб’єктів господарю-вання, які з метою ухилення від оподаткування скористались послугами так званих конвертаційних центрів, стягнуто до бюджету 300 млн грн несплачених податків. Дев’ять з десяти викритих працівниками податкової міліції злочинів – тяжкі та особливо тяжкі, більша частина з яких за ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. З обвинувальними висновками до суду направлені кримінальні справи по 2,3 тис. викритих злочинах. За результатами діяльності підрозділів податкової міліції, у направлених слідчими податкової міліції до суду кримінальних справах, відшкодовано понад 481 млн грн збитків [21].

      У порівнянні з іншими видами економічних злочинів чисельність офі-ційно зареєстрованих злочинних порушень податкового законодавства може здатися відносно невеликою, тому що стаття 212 Кримінального кодексу України говорить про „Умисне ухилення від сплати податків, зборів, інших обов'язкових платежів…” [72]. А довести умисність майже нереально.

      Незважаючи на це, масштаби податкової злочинності в Україні сьогодні представляють реальну загрозу економічній безпеці держави. Це обумовлю-ється не стільки кількістю скоєних злочинів, скільки зростаючим проникнен-ням до сфери оподаткування організованої злочинності та корупції, збільшу-ється вплив кримінальних елементів на діяльність комерційних банків, зовні-шню економіку, кредитно-фінансові установи та інших структури, які займа-ють ключові позиції в економіці країни, а також глобальним охопленням і ви-тонченим характером скоєних злочинів.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.