У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Механізм протидії тіньовій економіці

     

      Академічний тлумачний словник української мови визначає слово „ме-ханізм” як технічний термін (пристрій, що передає або перетворює рух) або як внутрішню будову, систему чого-небудь [129, с. 695].

      В управлінській діяльності органів виконавчої влади механізм – це сис-тема процедур, що формують рішення або правила його прийняття [90, с. 26].

      Для формування механізму протидії тіньовій економіці необхідно нага-дати, що власне ми розуміємо під поняттям „тіньова економіка”. В підрозділі 1.2 ми дали коротке, але надзвичайно ємне визначення: „Тіньо¬ва економіка – це економічна діяльність, прихована від оподаткування”. Тобто всі види еконо-мічної діяльності, що піддаються регулюванню за допомогою податків ми змо-жемо вивести з „тіні”, вдосконалюючи відповідно податкову систему України. Якщо підприємство стало тіньовим, порушуючи саме норми податкових зако-нів, то саме вдосконаленням податкового законодавства його і потрібно „лікувати”.

      Ми навмисно не включали до тіньової економіки корупцію, фальшуван-ня грошей, крадіжки, грабежі, розбій, вимагання, шулерство. Вони не мають нічого спільного з економікою, адже це просто загальнокримінальні злочини, які мають бути ліквідовані правоохоронними органами. Виробництво недозволених державою продуктів (зброї, наркотиків та інших неліцензованих видів продукції) та надання незаконних послуг (прос-титуція, діяльність гадалок, екстрасенсів і т.д.) може умовно вважатися еконо-мічною (тіньовою) діяльністю, тому що блага (товари, послуги) таки створю-ються, але вони є антисуспільними, аморальними, шкідливими для здоров'я. Тому до тіньової економіки ми їх відносимо, але в даному дослідженні (зважа-ючи на його податковий аспект) не будемо досліджувати. Адже ми не можемо регулювати їх економічними методами. Оподатковування таких видів діяльності означатиме їх легалізацію. Оскільки в даній дисертаційній роботі досліджуються ті види економіч-ної діяльності, які приховані від оподаткування, то механізм протидії тіньовій економіці зводиться до механізму реформування податкової системи України. Якісно нова податкова система дозволить якщо не повністю ліквідувати ті-ньову економіку (це мабуть неможливо), то кардинально зменшити її обсяги.

      Податкова система України для детінізації економіки має узгоджувати інтереси населення, підприємців, держави, іноземного бізнесу та світової спі-льноти (додаток Г ).

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.