У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Стан виховання самоповаги у студентів в навчально-виховній діяльності коледжу

     

      Дослідження доводить, що в умовах орієнтації всіх сфер суспільного життя на гуманістичні цілі і загальнолюдські цінності особливого значення набуває проблема виховання у молоді найважливіших моральних якостей та формування відповідної до них поведінки. Виховання самоповаги свідчить про гуманістичну зорієнтованість суспільства, певні демократичні зрушення і виступає важливою умовою оздоровлення суспільства в цілому і мікросоціуму зокрема, чому сприяє атмосфера доброзичливості, поваги та ціннісного ставлення до людини, ставлення до неї не як до засобу, а лише як до мети. Гуманістична цінність самоповаги полягає у зверненні до людини, її внутрішнього світу, підтримці в ній тих сутнісних сил, які забезпечують її самореалізацію у житті, віру у власні сили, здібності, можливості.

      Водночас навчально-виховний процес у коледжі спрямований на формування системи вищих цінностей, а також на формування гуманної і творчої особистості. Важливим напрямом цієї роботи є гуманізація особистісних потреб у підтримці і визнанні, формування самоставлення через інтеріоризацію цінностей моралі.

      Підготовка дітей до життя у цивілізованому суспільстві залежить від того, наскільки вдалось педагогам створити сприятливі педагогічні умови та прищепити вихованцям повагу до себе. З метою виявлення стану вихованості самоповаги студентів коледжу проводився констатувальний етап експерименту.

      Зміст програми передбачав визначення експериментальної бази, добір діагностувальних методик і методів вивчення проблеми і за їх допомогою визначення рівнів вихованості у студентів коледжу самоповаги на основі встановлених критеріїв та показників. Основні завдання констатувального етапу експерименту полягали у:

      - визначенні критеріїв і показників рівнів вихованості самоповаги у студентів коледжу ;

      - з'ясуванні ступеня розуміння студентів коледжу поняття "самоповага" і усвідомлення її необхідності у житті, виявлення основних мотивів та реальної поведінки студентів коледжу;

      - виявленні основних труднощів і проблем у вихованні самоповаги у студентів коледжу;

      - виявленні рівнів вихованості самоповаги у студентів коледжу.

      Базою дослідно-експериментальної роботи стали Бізнес-коледж „Кар’єра” Київського інституту соціальних та культурних зв’язків імені Святої княгині Ольги, Київський технікум готельного господарства, Промислово-економічний коледж Національного авіаційного університету, Рівненський державний базовий медичний коледж.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.