У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Сучасний стан автоматизації процесів страхування

     

      Розвиток реінжинірингу як інструменту стратегічного менеджменту і управління змінами страхових компаній, полягає у збільшенні ролі інформацій-них технологій в діяльності сучасних компаній і приводить до росту потужності цих технологій. Програмні продукти, які використовуються у сучасній практиці управління страховими компаніями, залежно від функціонального призначення, можна розділити на п’ять груп [6, 60]:

      Група 1 – комп’ютерні інформаційні системи. Основним призначенням такого типу систем є сумісність економічної інформаційної системи з автомати-зованими системами управління технологічними процесами, націленої на обхват всіх основних елементів технологічного процесу, що гарантує повну безпеку даних на всіх етапах обробки інформації [23, 109, 115]. На даний час приблизно половина страхових компаній мають такого типу інформаційну систему. Ці продукти зустрічаються під назвами: корпоративні інформаційні сис-теми (КІС), інформаційна - аналітичні програмні продукти, автоматизовані ро-бочі місця (АРМ), обліково-управлінські програми, ERP - продукти (Enterprise Resource Planning - планування ресурсів підприємства), MRP (Manufacturing Resource Planning - планування виробничих ресурсів підприємства). До них від-носяться програмні продукти, які здатні збирати інформацію про діяльність ор-ганізації, узагальнювати її, здійснювати управлінський і/або бухгалтерський облік, надавати керівникам інформацію для прийняття рішень в зручному для них вигляді. Частина програмних продуктів цієї групи мають в своєму складі модуль «Планування», який дозволяє генерувати деякі плани. Найчастіше такі програмні продукти використовують ряд референтних моделей, побудованих на досвіді попередніх впроваджень програмного продукту. До даної групи можна віднести такі класи програмних продуктів:

      І. Вітчизняні: Продукти компанії «1С- Підприємство»; продукти корпора-ції «Парус»; продукти корпорації «Галактика», «Фігаро-ERP» компанії «Бізнес-консоль», «1С: Підприємство 8» - Управління виробничим підприємством» та ін.

      ІІ. Зарубіжні: SAP R/3; MS AXAPTA (Navision); BAAN; Frontstep, IPS Applications та ін. Із цієї групи програмних продуктів для страхових компаній найбільш ак-туальними, на сьогодні, є: 1) «1С: Підприємство», що вже стали стандартами і 2) корпоративні інформаційні системи (КІС) класу ERP (планування ресурсів підприємства).

      Інформаційна система (ІС) може скомбінувати всі програмні засоби в ра-мках однієї інтегрованої системи, яка працює з єдиною базою даних, для обміну та координації інформації між підрозділами. Якщо програмний продукт нала-годжений на страхову діяльність, то він забезпечує проведення контролю вве-дення договорів, проходження їх по бухгалтерському обліку та ін.

      Корпоративні інформаційні системи (КІС) класу ERP - це інформаційна система, призначена для комплексної автоматизації всіх видів господарської ді-яльності підприємств, у тому числі корпорацій, що складаються з групи компа-ній, які вимагають єдиного управління. КІС класу ERP можна розглядати для управління діяльності страхових компаній у таких аспектах, як:

     здійснення продажів страхових полісів (договорів), обліку в процесі дії; ефективного пла-нування і управління фінансовими ресурсами страхової компанії, які необхідні для здійснення сплати по страховим випадкам та ін. [39, 105].

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.